Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Viens no jaunajiem elektrovilcieniem apķēpāts ar grafiti

Viens no jaunajiem Čehijas uzņēmuma Škoda Vagonka elektrovilcieniem ir apķēpāts ar grafiti, aģentūrai LETA apstiprināja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

PV norāda, ka vandālisma akts notika šorīt plkst.3 Vagonu parkā, Rīgā, un patlaban uzņēmuma darbinieki apkopo informāciju par minēto nodarījumu, lai pēc tam to iesniegtu Valsts policijai turpmākai izmeklēšanai.

Vienlaikus kompānijā uzsvēra, ka vilcieni ir apdrošināti un patstāvīgi tiek veikta videonovērošana.

Savukārt radītos zaudējumus PV varēs aprēķināt pēc vilciena sastāva sakopšanas. Zaudējumus veido tīrīšanai patērēto materiālu un darba stundu izmaksas.

Kompānijā atgādina, ka par šādiem nodarījumiem PV vēršas Valsts policijā un sniedz visu nepieciešamo informāciju, lai vainīgās personas tiktu sauktas pie atbildības.

Jau ziņots, ka 2023.gada decembra vidū PV sāka pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem "Škoda Vagonka" elektrovilcieniem. Pirms tam vilcieni tika ilgstoši testēti un izmēģināti Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā. Neraugoties uz to, jaunos vilcienus regulāri piemeklē dažādas ķibeles, tāpēc ir būtiskas problēmas ar reisu nodrošināšanu.

Pirmie divi Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022.gada jūnijā.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV bija 100% "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas