Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vilciens pēc sadursmes stumj auto pa sliedēm 400 metrus; divas cietušās

Piektdienas rītā Ogrē uz dzelzceļa pārbrauktuves kravas vilciens uzbraucis vieglajai automašīnai, kuras vadītāja, ignorējot aizliedzošos luksofora signālus, neatļauti šķērsoja sliežu ceļus, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un uzņēmums Latvijas Dzelzceļš (LDz)__ sniegtā informācija.

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.5.21.

Sadursmes rezultātā cieta autovadītāja un pasažiere, kuras nogādātas slimnīcā. Pēc sadursmes vilciens vieglo automašīnu pa dzelzceļa sliedēm stūmis vēl 400 metru. Bija nepieciešama VUGD palīdzība, lai ar hidrauliskajiem instrumentiem no bojātās automašīnas atbrīvotu cietušās persona, kuras nodotas mediķu aprūpē.

LDz rīcībā nav informācijas, kāpēc autovadītāja pieņēma lēmumu šķērsot pārbrauktuvi pie aizliedzošā luksofora un skaņas signāla, tādējādi apdraudot savu dzīvību un kustības drošību. Pārbrauktuves signalizācija strādāja atbilstoši, un citi satiksmes dalībnieki sliežu ceļu otrā pusē bija apturējuši savus transporta līdzekļus. 

Ogrē uz dzelzceļa pārbrauktuves notikušās avārijas dēļ būtiski, līdz pat vienai stundai, kavējās vilcienu satiksme, vairāku vilcienu reisi tika atcelti. Pašlaik vilcieni kursē pēc saraksta.

LDz atgādina ikvienam būt īpaši piesardzīgiem sliežu ceļu tuvumā – gan šķērsojot sliedes ar kājām vai velosipēdu, gan vadot transporta līdzekli pāri dzelzceļa pārbrauktuvei. Dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona, kurā avārijas un negadījumi parasti ir ar ļoti smagām sekām.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas