Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Viņķele: Nākamais solis būtu atļaut ārtelpu pasākumus ar 200 cilvēku dalību

Epidemioloģiskajai situācijai nemainoties vai uzlabojoties, nākamais solis Latvijā būtu atļaut ārtelpu pasākumu rīkošanu, kuros var piedalīties līdz 200 cilvēki, ceturtdien preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP). .

Attiecībā uz ārtelpu pasākumiem "tas solis varētu būt platāks", tomēr "mēs nerunājam par tūkstošiem", izteicās ministre. Patlaban tiek diskutēts par to, kādā tempā varētu palielināt pasākumos pieļaujamo cilvēku skaitu.

Ministre uzsvēra, ka iespēju, ka vasarā varētu būt atļauti pasākumi ar vairāku tūkstošu cilvēku dalību, neatbalsta nedz epidemiologi, nedz infektologi.

"Jā, kaimiņi igauņi šo pulcēšanās brīvību maina ar lielāku vērienu, bet tā ir apzināta Latvijas valdības izvēle būt piesardzīgākiem," norādīja Viņķele un piebilda, ka "tā ir katras valsts izšķiršanās". "Latvijas valdības izšķiršanās līdz šim ir bijusi tāda, ka, īpaši attiecībā uz pulcēšanos iekštelpās, mēs būsim piesardzīgāki, veroties vaļā," klāstīja politiķe.

Ņemot vērā, ka citviet pasaulē nav piemēri, uz kuriem raudzīties, mazinot ierobežojumus, Latvijas valdība nolēmusi šim procesam pieiet piesardzīgāk, proti, vērtējot ierobežojumu mīkstināšanas ietekmi četru nedēļu periodā, skaidroja ministre.

Pēc Viņķeles paustā, tas ir nepieciešams, jo Covid-19 izplatības mērīšanai pēc ierobežojumu mīkstināšanas ir nepieciešami divi 14 dienu periodi.

Kā vēstīts, Veselības ministrija trešdien ziņoja, - ja epidemioloģiskā situācija nepasliktināsies, tad atbilstoši šā brīža plānam iekštelpu publisku un privātu pasākumu apmeklētāju pieļaujamo skaitu varētu palielināt no 25 līdz 50 cilvēkiem.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Coronas-19 paradokss - jo vairāk inficēšanās gadījumu (un mirušo), jo mazāki ierobežojumi.
Interesanti
I
Vai kaut ko izlemj arī pati Viņķele?
Padumjai Latvijai 80!
P
Karantīnas atcelšanai vajadzēja būt reģionālai, kur sākumā novada/pilsētas rajonu iedzīvotāji savā starpā var čupoties - tad novadu grupas robežās un pilsētas robežās un tad pa visu Latviju. Atļauja čupoties pa 2, 20 vai 200 neko nemaina, jo ir bez jebkādas izpratnes par to kā izplatās vīrusi - tikpat labi var atcelt ierobežojumus vispār.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas