Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Visstraujāk ūdens līmenis cēlies Daugavā Baltkrievijas teritorijā

Aizvadītajā diennaktī visstraujāk ūdens līmeņi cēlās Daugavā Baltkrievijas teritorijā: no Suražas līdz Verhņedvinskai par 40-78 centimetriem cm. Latvijas teritorijā līmeņu kāpums lēnāks - pie Piedrujas 56 cm, savukārt no Krāslavas līdz Jēkabpilij - 11- 32 cm diennaktī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ledus sega vēl ir saglabājusies upes augštecē, bet no Suražas līdz Polockai turpinās reta līdz vidēja ledus iešana.

Posmā no Verhņedvinskas līdz Jēkabpilij upe brīva no ledus, pie Zeļķiem krastos ledus krautņi, pie Pļaviņām reta ledus iešana un ledus krautņi, vēsta LVĢMC. Sestdien sāka applūst Daugavas palienes pie Krāslavas.

Centrs paredz, ka tuvākajās dienās Daugavā, kā arī Latgales un Vidzemes upēs pārsvarā gaidāma ūdens līmeņu  celšanās. Turpināsies Daugavas palieņu applūšana pie Krāslavas un posmā no Daugavpils līdz Līvāniem. Zemgales upēs iespējama neliela līmeņu celšanās, savukārt Kurzemes upēs līmeņi pārsvarā pazemināsies.

Aizvadītajā diennaktī Kurzemē un Zemgalē ūdens līmeņi turpināja celties Misā un Irbē, lietus ietekmē atsākusies neliela līmeņu paaugstināšanās arī Mūsā, Mēmelē, Svētē un Lielupes augštecē.

Vidzemes un Latgales upēs ūdens līmeņi pārsvarā paaugstinās: Aiviekstē 9-17 cm, Salacā 20-32 cm, Ogrē 14-18 cm, Gaujā 6-34 cm diennaktī. Gaujā pie Valmieras sestdien pārsniegts palienes applūšanas līmenis. Lietus dēļ atsākusies līmeņa celšanās Lielajā Juglā. Atsevišķos upju posmos ūdens līmeņi pazeminās Rēzeknē, Ošā un Dubnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas