Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VMD aicina meža īpašniekus ziņot par lieliem vēja postījumiem

Valsts meža dienests (VMD) aicina meža īpašniekus apsekot savu mežu pēc spēcīgajām vēja brāzmām jūlija sākumā, kuru dēļ mežā varētu būt notikusi plaša vējlauze vai vējgāze, un ziņot par šādiem gadījumiem, liecina informācija dienesta mājaslapā.

Ja meža īpašnieks konstatējis savā īpašumā dabas stihijas sekas un vēlas sakopt īpašumu, jāvēršas tuvākajā mežniecībā un jāaizpilda iesniegums, lai iegūtu atļauju veikt sanitāro cirti vai cirti pēc VMD atzinuma lielu postījumu gadījumos, atgādina VMD. Iesniegumi pieejami dienesta mājaslapā.

Dienests aicina par sauso un vēja gāzto koku ciršanu ziņot gadījumos, ja mežaudzes šķērslaukums ir lielāks par kritisko šķērslaukumu, saglabājot dabas aizsardzību reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktos sauso un kritušo koku apjomus. VMD par plānoto darbu minētajos gadījumos jāziņo pirms sākas sauso un vēja gāzto koku ciršana.

Tāpat VMD atgādina par nepieciešamību nodrošināt ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošana mežā.

"Ņemot vērā iespējamo postījumu apjomu un laika apstākļus, katram meža īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam jāzina, ka visā valsts teritorijā ar 19. aprīli ir noteikts meža ugunsnedrošais periods. Līdz ar ugunsnedrošā laikposma izsludināšanu ir jānodrošina ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošana mežā un jārūpējas, lai meža ceļi un stigas būtu atbrīvoti no sagāztajiem kokiem un krūmiem, lai, nepieciešamības gadījumā, meža ugunsdzēsības automašīnām būtu iespējams brīvi pārvietoties," uzsver dienestā.

VMD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas atbild par meža politikas realizāciju visā Latvijas teritorijā, uzrauga normatīvo aktu ievērošanu un realizē atbalsta programmas ilgtspējīgas mežsaimniecības nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas