Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ziemassvētku vecīša pakalpojumi - no 49 eiro par vizīti

Sākot no pirmās Adventes, sākas Ziemassvētku vecīšu uzņēmējdarbības laiks, kuru steidz izmantot dažādās publiskās vietās un uzņēmumos. Laikraksts Dienas Bizness atklāj, kā šie omulīgie, sārti tērptie kundziņi tiek atlasīti un cik izmaksā viņu vizīte.

Pirms četriem gadiem biedrība Reāls piedzīvojums līdzās citiem pakalpojumiem, kas cieši saistīti ar dažādu tematisko svētku, sporta spēļu un komandas saliedēšanas pasākumu veidošanu, sāka piedāvāt arī vecīša pakalpojumu.

Viena no biedrības dibinātājām Velita Krastiņa stāsta, ka "mūsu vecīši strādā arī gadatirdziņos, mazākos veikalos, tirdzniecības centros. Dažu vecīšu pasūtījumiem nepieciešamas alpīnista iemaņas, piemēram, lai ierāptos pa septītā stāva logu. To viņi, protams, arī dara, jo vecītis taču dara brīnumus". Vecīši sāk apciemot lielos un mazos jau no pirmās Adventes līdz pat janvāra beigām gan latviešu, krievu un angliski runājošo ģimenēs, gan bērnudārzos un uzņēmumos.

Ziemassvētku vecīša rezervācijas jau kopš augusta veic lielie uzņēmumi, bet privātiem pasākumiem labi ir, ja rezervācija tiek veikta vismaz nedēļu pirms svinībām. Ap 15 līdz 20 minūtes ilga Ziemassvētku vecīša ciemošanās uzņēmumā izmaksā no 49 eiro, bet ap 100 eiro, ja viņa vizīte ilgst līdz stundai.

Grūti ir atrast vecīti, kurš visu prot perfekti, tādēļ jāveic to atlase. "Uz provēm ierodas arī tādi vecīši, kas nezina dziesmas un rotaļas, baidās no cilvēkiem. Kuriozu netrūkst. Piemēram, vecītis pārģērbjas citā telpā un nenāk ārā, kautrējas. Tajā pašā laikā viņš sevi raksturoja kā ļoti komunikablu. Vēl bija ļoti komunikabls vecītis, kurš nezināja ne dziesmiņas, ne dzejolīšus. Viņš bez kompleksiem izvilka mobilo telefonu, iegāja google un sameklēja dziesmas, atskaņoja tās un mudināja dziedāt līdzi, tēlojot, ka pašam balss pazudusi. Protams, oriģināli," Dienas Biznesam stāstījusi Krastiņa.

Savulaik tikai amerikāņu filmās bija vērojamas ainas, kur iepirkšanās centros dāvanu meklēšanas drudža laikā samta krēslā iekārtojies omulīgs Ziemassvētku vecītis. Tagad, sākot ar pirmo Adventi, viņš ir sastopams arī pašmāju tirdzniecības centros. Aptaujātie lielveikali gan neatklāj, vai Ziemassvētku vecītis līdzās svētku noskaņas radīšanai sniedz arī kādu taustāmu pienesumu biznesam.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 2.decembra, avīzē Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas