Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņojums: Latvijas vēstniecību pārklājums pasaulē nav optimāls

Tuvāko gadu laikā Latvijai jāpaplašina savu pārstāvniecību tīkls, norādīts ārlietu ministra ikgadējā ziņojumā par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos 2019.gadā.

Tas būtu jādara, lai aizstāvētu intereses, stiprinātu valsts atpazīstamību starptautisko partneru vidū, atbalstītu Latvijas uzņēmējus jaunu ekonomisko iespēju apgūšanā tālākajos kontinentos, pilnvērtīgāk nodrošinātu konsulāros pakalpojumus Latvijas valstspiederīgajiem pasaulē un atbalstītu diasporu.

"Šobrīd vēstniecību pārklājums nav vērtējams kā optimāls, un to atvēršana ir nākamo gadu uzdevums," sacīts ziņojumā.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka jautājums par vēstniecības atvēršanu Austrālijā ilgstoši ir bijis Ārlietu ministrijas (ĀM) dienaskārtībā. Minētā vēstniecība nodrošinātu efektīvu Latvijas interešu pārstāvniecību Klusā okeāna reģionā un veicinātu saikni ar Latvijas diasporu, divpusējo attiecību attīstību un ekonomisko sadarbību.

"Lai gan bija plānots vēstniecību Austrālijā atvērt 2020.gadā, ĀM, ņemot vērā kopējās valdības prioritātes, piekrita vēstniecības atvēršanu atlikt. Šis jautājums tiks virzīts nākamo gadu valsts budžeta plānošanas procesā," teikts ziņojumā.

Ziņojumā rakstīts, ka Brazīlija, kas Latīņamerikā ir lielākā reģiona valsts ar labi organizētu un reģionā lielāko latviešu diasporu, ir "loģiska izvēle potenciālai reģionālai vēstniecībai". Tāpat tiek izvērtēta vēstniecības izveides nepieciešamība Āfrikā.

Dažādas iespējas varētu radīt arī Latvijas vēstniecība Indonēzijā, ar kuru Latvijai ir aktīvākais divpusējais politiskais dialogs no visām Dienvidaustrumāzijas valstīm. Indonēzijas tirgus ar tās 260 miljoniem iedzīvotājiem paver plašas iespējas preču un pakalpojumu eksportam, norādīts ziņojumā.

ĀM savus priekšlikumus vēstniecību un pārstāvniecību tīkla paplašināšanai plāno apkopot un virzīt atsevišķā informatīvajā ziņojumā, ko izskatīs valdībā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
aha, izdomājuši veidu, kā vēl vairāk valsts naudas iztērēt. ja gribiet atklāt jaunas vēstniecības, esiet tik laipni, un nolikvidējiet virkni vēstniecību eiropas savienībā, nu nav vajadzīga latvijas vēstniecība katrā eiropas valstī. un ja jau tā saucamajai diasporai vajag latvijas vēstniecību, lai paši maksā par to. citādi mēs, kas te dzīvo un maksā nodokļus latvijā, apmaksāsim pārstāvniecību cilvēkiem, kas maksā nodokļus citā valstī.
Aleluja
A
Latvijas iedzīvotāju skaits samazinās, kāda mārrutka pēc vēl jāver vaļā vēstniecības? Jāpēta mazo valstu pieredze - kooperacija! Var taču Baltijas valstim būt kopīgas vēstniecibas. Un Eiropā nu nav jābūt katrā valstī pa vēstniecībai - tas maksā naudu!
zvirbulēns
z
Muļķi palaisti pie ārlietām???? Vēstniecību skaits ir jāsamazina uz pusi, ja ne par 2/3!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas