Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Zvejnieks: nav saprotams, kāpēc "Beverīna" atteicās no palīdzības

Otrdien vakarā pie Liepājas ostas trīs jūras jūdžu (aptuveni 5,5 km) attālumā no krasta nogrimis zvejas kuģis Beverīna. Zvejnieku meklēšana turpinās, glābšanas darbos iesaistīts helikopters.

Dienai pastāstīja Liepājas ostā sastaptie vīri Beverīnas īpašnieki Baltic fish savus kuģus parasti tauvo piestātņu sākumā – blakus Liepājas Jūrniecības koledžas mācību kuģim Afanasijs Ņikitins.

Zvejnieks Egils pastāstīja, ka viņam par notikušo informācijas ir tikpat maz, kā citiem – par notikušo uzzinājis rīta ziņās. Viņam grūti saprast, kāpēc Beverīna atteikusies no Virsaiša palīdzības, ja reiz arī Gintam bijuši tehniski traucējumi. Viņš zināja stāstīt, ka Beverīna jau sen izgājusi jūrā, Gints tikai taisījies. “Jūrā iet uz mēnesi, uz nedēļu. Kā kurš,” saka Egils.

Iespējams, tieši otrdien Beverīna atgriezusies mājup, bet Gints devies jūrā. “Otrdienas vakarā taču varēja saprast, ka laiks kļūst arvien sliktāks,” norāda zvejnieks. “Ja Gints vilcis Beverīnu, sanāk, ka arī Gints palicis aiz vārtiem. Nolikums paredz, ka pa vārtiem iekšā nelaiž, ja laika apstākļi neatļauj. Bet cilvēkus taču varēja nocelt?” retoriski vaicā Egils. “Līdzīgi notika ar Sniegu,” viņš lēni nosaka. Sniegs avarēja 1999.gada decembrī zvejas kuģim 4.decembra rītā no reida nākot uz Liepājas ostu. Vēja brāzmas kuģīti uztrieca uz mola viļņu lauzēja akmeņiem netālu no ostas Ziemeļu vārtiem.

Vēl viens ostā satiktais dusmīgā tonī uzbrēca: “Ko jūs meklējat? Sensāciju? Ko jums vajag no tiem kuģiem?” Zvejnieks ir dusmīgs par žurnālistu interesi.

Trīs jūdzes (apmēram 5,5 km) pirms jūras vārtiem kuģim ir jāziņo kapteiņdienestam, ka tas tuvojas. Otrā sazināšanās ar kapteiņdienestu notiek tieši pie vārtiem, paziņojot, ka kuģis vēlas iebraukt ostā.  “Tāda ir dzīve, tā notiek,” vaicāts, vai pašam pēc šādiem gadījumiem nav bail doties jūrā, atbildēja ostā sastaptais zvejnieks Egils.

Ar kuģu Beverīna un Ruta īpašnieku Igoru Fiksu Dienai trešdien vēl sazināties neizdevās. I.Fikss ir arī licencēto rūpnieciskās zvejas tiesību nomnieku (Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī aiz piekrastes joslas) sarakstā ar viņam piederošo SIA Liepājas kuģu serviss. I.Fiksa vārds figurē arī ES struktūrfondu sarakstos. Viņš saņēmis kompensāciju 7000 latu apmērā. Parasti programmā Sociāli ekonomiskie pasākumi tiek piešķirta nauda par metāllūžņos vai sagriešanai nodotu kuģi.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Kuģa apkalpe vairākkārt atteikusies no Jūras spēku palīdzības, pazudušo zvejnieku meklēšana pagaidām bez rezultāta

Kuģa "Beverīna" īpašnieks: kuģim aizliedza ienākt ostā 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas