Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Meklējam Latvijas lepnumu 2011!

Jau astoto gadu laikraksts Diena un telekompānija TV3, piedaloties draugiem.lv, organizē akciju Latvijas lepnums, kurā no augusta līdz oktobra beigām aicina rakstīt vēstules un pastāstīt par cilvēkiem, ar kuriem lepojamies.

Latvijas lepnuma akcijas laikā laikrakstā Diena tiks publicēti stāsti par pieteiktajiem cilvēkiem. Akcija Ziemassvētkos noslēgsies ar telekanāla TV3 rīkoto Latvijas lepnumu godināšanas ceremoniju, kurā simboliskā Latvijas lepnuma balva – Zelta ābele – tiks pasniegta desmit cilvēkiem. Decembra beigās laikraksts Diena izdos akcijai veltītu žurnālu Latvijas lepnums 2011.

Kas ir Latvijas lepnums? Tie ir cilvēki, kas dzīvo mums līdzās tepat, ikdienā. Tomēr viņi atšķiras no citiem, jo izmanto to īpašo un tai pašā laikā visiem doto iespēju būt pašaizliedzīgiem, nepalikt malā, bet iet un darīt. Visgrūtākajos apstākļos viņi ne vien atrod spēku sevī, bet arī palīdz citiem. Viņi dara vairāk, nekā kāds no viņiem varētu prasīt vai sagaidīt.

Līdz pat oktobra beigām laikraksts Diena un TV3 gaida vēstules par šiem lieliskajiem cilvēkiem.

Latvijas lepnuma balvas ieguvējus, argumentētā diskusijā spriežot par Latvijas lepnuma stāstiem un vēstulēm, nosaka Latvijas lepnuma žūrija.

Pagājušā gada akcijas noslēgumā vairāki sabiedrībā pazīstami un cienīti cilvēki žurnālam Latvijas lepnums 2010 dalījās pārdomās par akcijas nozīmi.

Komponists Juris Kulakovs: ''Latvijā šādu cilvēku ir ārkārtīgi daudz, bet tikai par viņiem nezinām. Tādēļ, manuprāt, šī Latvijas lepnuma meklēšanas tradīcija ir apbrīnojama, lieliska, skaista un cildena.''

Organizācijas Glābiet bērnus! vadītāja Inguna Ebela: ''Ir ļoti būtiski parādīt, ka cilvēki daudz ko var izdarīt, ka tas ir ievērots, to novērtē. Nebūt nav mazsvarīgi pateikt paldies. Nenoliedzami tas atstāj audzinošu iespaidu, citus iedrošina uz rīcību.''

Komponists Pēteris Vasks: ''Ar šo notikumu dzīvoju vairākus gadus. Esmu arī bijis žūrijā un bez liekuļošanas varu teikt, ka vienmēr tas ir viens no gada lielākajiem piedzīvojumiem. Izjūtas, ko gūstu, esot klāt ceremonijā, tiekoties ar šiem cilvēkiem, līdzinās vienīgi tām, ko izjūtu, klausoties mūziku. Augstāka baudījuma nav – aiz prieka un lepnuma līst asaras. Rodas neierasta, netipiska noskaņa, jo no šiem cilvēkiem plūst spēks, cildenums.

Pasaulē, arī mūsu valstī, tiek kultivētas negācijas. Šī ir tā reize, kad var atgūt līdzsvaru, lai varētu dzīvot un strādāt. Nostiprinās ticība, ka tautas veselais kodols vēl ir, un tas ir ļoti svarīgi un būtiski.''

Aktrise Elita Kļaviņa: ''Ja arī viņus uzliek uz pjedestāla, viņu būtība nemainās, tas ir skaistākais. Citiem savukārt tā ir kā saliņa cilvēcības, patiesuma.''

Savus kandidātus Latvijas lepnumam 2011 var pieteikt, sūtot vēstules: Latvijas lepnums, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV-1004 vai e-pastā [email protected], kā arī aizpildot pieteikuma anketu portālā www.diena.lv.

Akciju Latvijas lepnums informatīvi atbalsta reģionālie laikrasti Alūksnes Ziņas, Auseklis (Limbaži), Bauskas Dzīve, Brīvā Daugava (Jēkabpils), Druva (Cēsis), Dzirkstele (Gulbene), Ezerzeme (Krāslava), Jūrmalas Nedēļa, Kursas Laiks (Liepāja), Kurzemnieks (Kuldīga), Latgales Laiks (Daugavpils), Liesma (Valmiera), Ludzas Zeme, Neatkarīgās Tukuma Ziņas, Novadnieks (Preiļi), Novaja Gazeta (Jelgava), Ogres Vēstis Visiem, Rēzeknes Vēstis, Rīgas Apriņķa Avīze, Staburags (Aizkraukle), Stars (Madona), Vaduguns (Balvi), Zemgale (Dobele), Zemgales Ziņas (Jelgava), Ziemeļlatvija (Valka), kā arī latviešu laikraksts Īrijā Sveiks!. Šogad pirmo reizi atbalstītāju lokā ir krievu valodā iznākošais laikraksts Čas.


Jau piecpadsmito gadu laikraksts Diena un TV3 rīko akciju Latvijas lepnums. Vairāk par tās norisi lasi akcijai veltītajā sadaļā

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli



2017. gada stāsti

Vairāk 2017. gada stāsti


2016. gada stāsti

Vairāk 2016. gada stāsti


2015. gada stāsti

Vairāk 2015. gada stāsti


2014. gada stāsti

Vairāk 2014. gada stāsti


2013. gada stāsti

Vairāk 2013. gada stāsti


2012. gada stāsti

Vairāk 2012. gada stāsti


2011. gada stāsti

Vairāk 2011. gada stāsti


Jaunumi

Vairāk Jaunumi