Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Boeing pirmdien varētu sākt aviolainera 737 MAX testa lidojumus

ASV aviobūves uzņēmums Boeing no pirmdienas varētu sākt aviolainera 737 MAX pirmos testa lidojumus, lai saņemtu regulatoru apstiprinājumus un atjaunotu šo lidmašīnu komerciālo izmantošanu.

Divi informācijas avoti ziņu aģentūrai AFP piektdien pavēstīja, ka pirmais testa lidojums varētu tikt veikts šīs nedēļas sākumā.

Nedz Boeing, nedz ASV Federālā aviācijas pārvalde (FAA) apstiprinājumu šai informācija nesniedz.

Lidmašīnu Boeing 737 MAX lidojumi pērn martā tika aizliegti pēc divām šī modeļa lidmašīnu katastrofām, kas prasījušas 346 cilvēku dzīvības. Gan Indonēzijas aviokompānijas Lion Air lidmašīnas Boeing 737 MAX 8 katastrofā 2018.gada oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan 2019.gada martā notikušajā Etiopijas aviokompānijas Ethiopian Airlines lainera Boeing 737 MAX 8 avārijā, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, lidmašīna strauji sāka lidot lejup un nogāzās.

Boeing nedēļām ilgi centies iegūt varasiestāžu atļauju veikt testa lidojumus, lai pierādītu, ka veiktās izmaiņas šajos lidaparātos nodrošinās maksimālu drošību.

Laikraksts New York Times vēsta, ka kopumā paredzētas trīs testa lidojumu dienas.

Top komentāri

jautājums
j
Kāpēc LETA neziņo par Francijas lielo pašvaldību vēlēšanām, kas notikušas vakar? Tas taču ir labs indikators (rādītājs) politiskajam noskaņojumam ES otrajā lielākajā dalībvalstī. Piemēram, Parīzē Makrona partija ir situsi rekordu - guvusi 13,3% balsu. Salīdzinājumam: 2017.gada prezidenta vēlēšanās Makrons bija guvis 89,7% balsu.
skeptiķis
s
Gan jau arī šitie lidaparāti kritīs lejā no debesīm, jo Boeing joprojām nav atrisinājis strādnieku kvalifikācijas un darba kvalitātes problēmas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits