Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Facebook un Twitter īslaicīgi bloķē Trampa kontus

Sociālo tīklu platforma Facebook bloķējusi ASV prezidenta Donalda Trampa kontu uz 24 stundām par šī sociālā tīkla politikas pārkāpumiem. Līdzīgu soli veikusi arī platforma Twitter, kas uz 12 stundām bloķēja Trampa kontu pēc viņa piekritēju ielaušanās Kapitolija ēkā Vašingtonā.

Facebook dažas stundas pirms šī soļa speršanas dzēsa Trampa video, kurā viņš aicināja ASV Kapitolijā iebrukušos protestētājus "doties mājās", bet arī atkārtoja savus nepamatotos apgalvojumus par krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

"Mēs esam izvērtējuši divus politikas pārkāpumus (..) kuru rezultāts būs [prezidenta Trampa lapas] bloķēšana uz 24 stundām, kas nozīmē, ka viņš zaudēs iespēju šajā laikā ievietot paziņojumus [Facebook] platformā," īsā paziņojumā informēja sociālo mediju milzis.

"Mēs pieņēmām lēmumu, ka šie paziņojumi veicina, nevis samazina vardarbības risku," paziņoja Facebook.

Tikmēr Twitter pieprasīja Trampam dzēst trīs viņa tvītus to radīta "vardarbības riska" dēļ, kā arī piedraudēja ar viņa konta "pastāvīgu apturēšanu" par Twitter pilsoniskā godīguma noteikumu pārkāpšanu.

Trampa konts pēc 12 stundām paliks bloķēts, ja šie tvīti netiks dzēsti, paziņoja Twitter drošības komanda.

"Vašingtonā notiekošās bezprecedenta vardarbīgās situācijas rezultātā mēs esam pieprasījuši dzēst trīs šodien nosūtītus @realDonaldTrump tvītus par mūsu Pilsoniskā godīguma politikas atkārtotiem un smagiem pārkāpumiem," teikts sociālā tīkla platformas paziņojumā. "Ja šie tvīti netiks dzēsti, konts paliks bloķēts." 

"Twitter noteikumu, tai skaitā mūsu Pilsoniskā godīguma un Vardarbīgu draudu [nepieļaušanas] politikas, turpmāko pārkāpumu rezultāts būs @realDonaldTrump konta pastāvīga apturēšana," paziņoja Twitter drošības komanda. 

Twitter un sociālais tīkls Facebook arī dzēsa īsu Trampa videoierakstu, kurā viņš aicināja Kapitolijā ielauzušos demonstrantus "doties mājās", bet arī atkārtoja apgalvojumus par krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās. 

Arī videofailu apmaiņas vietne YouTube paziņoja, ka ir dzēsusi šo Trampa video par nepatiesu apgalvojumu izplatīšanu, tomēr šis video vēl bija viegli atrodams šajā vietnē.

Facebook viceprezidents godīguma jautājumos Gajs Rozens paskaidroja, ka video dzēsts tāpēc, ka tas “veicina, nevis samazina vardarbības risku”.

Twitter sākumā ļāva ievietot šo video, bet bloķēja tā retvītošanu un komentēšanu, un tikai vēlāk to pilnīgi dzēsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits