Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

R.E.M. sanikno dziesmas izmantošana Donalda Trampa kampaņā

Amerikāņu grupas R.E.M. dalībniekus sadusmojis tas, ka ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps kampaņā izmantojis dziesmu It's the End of the World As We Know It (And I Feel Fine).

Maikls Staips, Maiks Mills un Pīters Baks iebilduši pret 1987.gada hita izmantošanu Trampa kampaņas pasākumā trešdien Vašingtonā.

"Ejiet ieskrieties, skumjie, pēc uzmanības izsalkušie un varaskārie vīreļi," tvītoja Staips. "Neizmantojiet mūsu mūziku un manu balsi savās idiotiskajās šarādēs, ko saucat par kampaņu."

"Es domāju, ka oranžais klauns [Tramps] darīs jebko, lai tikai būtu uzmanības centrā. Es negribu viņam sagādāt šo prieku," piebilda basģitārists Mills.

Grupa vēlāk publicēja kopīgu paziņojumu sociālajā tīklā Facebook. "Lai arī mēs neesam piekrituši mūsu mūzikas izmantošanai šajā politiskajā pasākumā un pieprasām kandidātiem pārtraukt un to vairs nedarīt, tomēr neaizmirsīsim, ka uz spēles ir vēl daudz svarīgākas lietas," norāda mūziķi. "Medijiem un vēlētājiem jāraugās uz kopainu, neļaujot pompoziem politiķiem novērst uzmanību no svarīgākajiem notikumiem un pašreizējās prezidenta vēlēšanu kampaņas."

Tramps saniknojis arī kanādiešu mūziķi Nīlu Jangu, kura dziesmu Rockin' In The Free World jūnijā izmantoja paziņojumā par kandidēšanu no republikāņu partijas. Jangs sacīja, ka neesot atļāvis izmantot savu mūziku un patiesībā atbalstot vienu no visliberālākajiem ASV senatoriem Vērmontas pārstāvi Bērniju Sandersu, kurš sacentīsies ar Hilariju Klintoni par demokrātu nomināciju.

"Es saceru mūziku cilvēkiem, nevis kandidātiem," teica Jangs, taču vēlāk atļāva Sandersam izmantot dziesmu reklāmas kampaņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ziemeļkorejas karavīri palīdzot Krievijai Ukrainā

Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Kims Jong Hjons paziņojis, ka, visticamāk, Ziemeļkorejas karavīri jau piedalās karā pret Ukrainu kopā ar Krievijas bruņotajiem spēkiem. Pēc viņa teiktā, &quo...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits