Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Twitter identificē 201 ar Krievijas propagandu saistītu kontu

ASV kompānija Twitter ir identificējusi un bloķējusi 201 ar Krieviju saistītu kontu, no kura izplatīta nepatiesa informācija par pērn notikušajām ASV prezidenta vēlēšanām, ceturtdien paziņojis šis sociālais tīkls.

Pēc tam, kad kompānija Facebook bija veikusi līdzīgu izmeklēšanu un konstatējusi 450 kontus, no kuriem izplatīta nepatiesa informācija, Twitter atklāja, ka 22 no šiem kontiem ir atbilstoši konti arī šajā tīklā. Twitter konstatēja arī 179 saistītus kontus un bloķēja tos, nolemjot, ka tie pārkāpj vietnes noteikumus.

Twitter pārstāvji par savu izmeklēšanu aiz slēgtām durvīm ceturtdien liecināja ASV Senāta Izlūkošanas komitejā, tomēr komitejas locekļi Adams Šifs un Marks Vorners pauda vilšanos par kompānijas sniegto informāciju.

"Atklāti runājot, es nedomāju, ka viņi saprot, cik problēma ir nopietna," pēc tikšanas tviterī ierakstīja demokrātus pārstāvošais Šifs.

Twitter arī identificēja 274 000 dolāru (233 000 eiro), ko 2016.gadā reklāmām iztērējis Kremļa finansētais angļu valodā raidošais telekanāls Russia Today (RT).

Facebook šomēnes paziņoja, ka Krievija šajā platformā reklāmām iztērējusi 100 000 dolāru (85 000 eiro), lai ietekmētu ASV politiku.

Šobrīd ASV Kongress un īpašais prokurors Roberts Millers izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanu procesā, kā arī Trampa kampaņas dalībnieku iespējamo sadarbību ar Maskavu.

Top komentāri

Baltais Vizbuļis
B
Nu un cik TĀDI konti ir Latvijā ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits