Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ANO: ASV bezpilota lidaparātu uzlidojumi pārkāpj Pakistānas suverenitāti

ASV bezpilota lidaparātu uzlidojumi, kas vērsti pret talibu un Al Qaeda kaujiniekiem, pārkāpj Pakistānas suverenitāti, jo Islamabada publiski atzinusi, ka tā nav devusi atļauju veikt šādus uzlidojumus, pavēstījis ANO īpašais ziņotājs pretterorisma un cilvēktiesību jautājumos Bens Emersons.

ANO īpašais ziņotājs šonedēļ apmeklēja Islamabadu, lai iegūtu plašāku informāciju par Pakistānā bezpilota lidaparātu uzlidojumos nogalinātajiem civiliedzīvotājiem.

"Pakistānas valdības nostāja ir diezgan skaidra. Tā nepiekrīt ASV bezpilota lidaparātu izmantošanai savā teritorijā un uzskata to par Pakistānas suverenitātes pārkāpumu," uzsvēra Emersons. "Tas saistīts ar spēka pielietošanu citas valsts teritorijā bez atļaujas un tādējādi uzskatāms par Pakistānas suverenitātes pārkāpumu."

Emersons arīdzan brīdināja, ka bezpilota lidaparātu izmantošanas pieaugums rada nepieciešamību pēc jauna tiesiskā regulējuma. ANO īpašais ziņotājs šobrīd pēta, vai bezpilota lidaparātu uzlidojumi prasa nesamērīgi lielus civiliedzīvotāju upurus. Ar savu ziņojumu, kurā līdzās Pakistānai būs apskatīta arī situācija Afganistānā, palestīniešu teritorijās, Somālijā un Jemenā, Emersons nāks klajā oktobrī.

Londonā bāzētās organizācijas Izmeklējošās žurnālistikas birojs aplēses liecina, ka kopš 2004.gada bezpilota lidaparātu uzlidojumos Pakistānā dzīvību zaudējuši 2627 līdz 3577 cilvēki, tostarp aptuveni 884 civiliedzīvotāji viņu vidū arī 197 bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits