Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Aptauja: Obama vēlēšanās zaudētu Romnijam

ASV prezidenta Baraka Obamas atbalsta reitings ir noslīdējis zem 50% atzīmes un, ja prezidenta vēlēšanas notiktu tagad, viņš tajās zaudētu republikāņu priekšvēlēšanu sacīkšu favorītam Mitam Romnijam, liecina pirmdien publiskoto aptauju rezultāti.

To, kā Obama tiek galā ar saviem darba pienākumiem, pozitīvi vērtē 46% amerikāņi, bet 50% - negatīvi, konstatēts aptaujā, ko veicis telekanāls ABC News un laikraksts The Washington Post. Savukārt, ja vēlēšanas notiktu šodien, tajās bijušais Masačūsetsas gubernators Romnijs iegūtu 49% balsu, bet Obama - 47%, liecina aptaujas dati.

Arī ja Obamam būtu jāsacenšas prezidenta vēlēšanās ar otru populārāko republikāņu kandidātu - bijušo Pensilvānijas senatoru Riku Santorumu, Obama viņu apsteigtu vien par dažiem procentpunktiem, saņemot 49%, kamēr Santorums - 46%.

Obamas popularitātes kritums ir skaidrojams ar benzīna cenas pieaugumu, kas apdraud ASV lēno atgūšanos no ekonomiskās krīzes, liecina pētījuma rezultāti. Ja patlaban viena benzīna galona cena ir 3,60 dolāri, tad līdz maijam tā var pieaugt līdz 4,24 dolāriem par galonu, paredz Amerikāņu automobiļu asociācija. No 1998. līdz 2004.gadam benzīna galona cena svārstījās starp dolāru un diviem.

Cenas dažādos štatos ir atšķirīgas, tomēr vēl pagājušajā nedēļā tīmekļa vietne gasbuddy.com, kas seko līdzi benzīna cenām visās 50 pavalstīs, vēstīja, ka Losandželosas reģionā vienā Mobil un divos Chevron benzīntankos cena par benzīna galonu sasniegusi 5,09 dolārus. Zinot, ka 76% amerikāņu brauc uz darbu ar savu auto, turklāt došanās uz veikalu bieži vien nozīmē garu braucienu uz iepirkšanās centru, benzīna cenu pieaugums ir kritiski svarīgs jautājums, it īpaši jau prezidenta vēlēšanu gadā.

59% negatīvi vērtē Obamas sniegumu ekonomikā, bet 65% nepiekrīt tam, kā viņš risina benzīna cenu jautājumu, liecina aptaujas dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits