Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

ASV apcietināts iespējamais abortu daktera slepkava

ASV varas iestādes apcietinājušas kādu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par svētdien notikušo abortu daktera Džordža Tillera slepkavību. 67 gadus vecais Dž.Tillers tika nošauts Kanzasas štata pilsētas Vičitas baznīcā, kur bija ieradies uz dievkalpojumu. Slepkava aizbēga no nozieguma vietas, bet pēc dažām stundām policijai izdevās viņu aizturēt. ASV prese ziņo, ka aizturētais vīrietis ir 51 gadu vecais Skots Rēders, kurš bija pazīstams kā abortu pretinieks.


ASV ārstiem, kas veic abortus, jārēķinās ar vardarbības risku, jo agresīvāk noskaņotie abortu pretinieki ir gatavi fiziski izrēķināties ar mediķiem, ko viņi uzskata par «slepkavām». ASV kopš 1993.gada šādos incidentos nogalināti jau astoņi cilvēki, informē USA Today.


Dž.Tillers savulaik jau tika ievainots uzbrukumā, abortu pretinieki arī spridzināja viņa klīniku. Dž.Tillers veica abortus kopš 1973.gada, kad ASV Augstākā tiesa atzina sieviešu tiesības uz grūtniecības pārtraukšanu. Taču viņš bija viens no retajiem mediķiem, kas veica abortu arī pēc grūtniecības 21.nedēļas, kad auglis būtu spējīgs izdzīvot ārpus mātes organisma. Abortu pretinieki šādu rīcību uzskata par nevainīgu bērnu slepkavību. «Viņš nonāvējis tūkstošiem, desmitiem un simtiem tūkstošu mazu zēnu un meiteņu, ko pēc tam sadedzināja savas klīnikas krāsnī. Tagad viņš ir saņēmis atmaksu,» uzskata garīdznieks Fils Benhems, kurš vada abortu pretinieku apvienību Operation Save America.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits