Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

ASV aukstasinīgi nošauti divi policisti; aizdomās turētais notverts

ASV pilsētā Demoinē, kas ir Aiovas štata administratīvais centrs, savās dienesta automašīnās atsevišķos uzbrukumos nāvējoši sašauti divi policisti, vēsta CNN. Policija aptuveni septiņas stundas pēc uzbrukuma notvērusi aizdomās turēto.

Aizdomās turētais ir 46 gadus vecais Skots Maikls Grīns no Urbāndeilas. Viņa vārdu policija publiskoja neilgi pēc ziņām par uzbrukumiem. "Grīns ir bruņots un bīstams. Ja kāds viņu pamana, lūdzam netuvoties, bet nekavējoties zvanīt policijai un ziņot par Grīna atrašanās vietu," vēstīja policijas izplatītais paziņojums.

Aizturēšanas brīdī viņš bijis bez transportlīdzekļa, pārvietojies kājām. Policija viņu nogādājusi Demoines iecirknī, bet pašlaik sīkākas informācijas par aizturēšanas norisi medijiem nav.

Pirmais uzbrukums notika ap plkst.1 naktī pēc vietējā laika. 

Likumsargi noslepkavoto kolēģu līķus uzgāja pēc tam, kad policijā no iedzīvotājiem tika saņemtas ziņas par minētajās vietās atskanējušiem šāvieniem. Jau 20 minūtes pēc tam, kad tika atrasts pirmais upuris, saņemtas ziņas par šāvieniem aptuveni trīs kilometru attālumā no pirmā incidenta vietas.

Ja pirmajā gadījumā sašautais likumsargs automašīnā jau bija miris, tad otrajā gadījumā policija ieradās, kad viņš vēl bija dzīvs, un nogādāja cietušo slimnīcā. Mediķiem tomēr neizdevās glābt policista dzīvību.

"Šobrīd Demoines policisti ir acīmredzami apdraudēti. Ja tu esi policists, tu esi briesmās," mediju pārstāvjiem pēc uzbrukuma preses konferencē uzsvēra policijas seržants Pols Parizeks.

"Demoines ielās ir cilvēks, kas vienkārši šauj policistus. Ceram viņu atrast, pirms vēl kāds ir cietis," norādīja Parizeks. Viņš šāvēju, kurš abus likumsargus acīmredzami sašāvis brīdī, kad automašīnas bija apstājušās pie krustojuma, nodēvēja par gļēvuli.

Šogad Demoinē kopumā dzīvību dienesta uzdevumu izpildes laikā zaudējuši jau četri policisti. Divi policijas darbinieki - Sūzena Ferela un Karloss Moraless - gāja bojā 26.martā, kad viņu automašīnā frontāli ietriecās autovadītājs, kurš brauca pa pretējo braukšanas joslu.

(pievienota informācija par iespējamā uzbrucēja aizturēšanu)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits