Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

ASV bumbvedējs B-52 nogāžas Klusajā okeānā

Pirmdienas rītā, paceļoties no Guamas salas militārās bāzes, Klusajā okeānā iekrita ASV bumbvedējs B-52 ar sešiem apkalpes locekļiem. Vēl pēcpusdienā bija tikai neoficiālas ziņas, ka divus no viņiem izdevies izglābt, taču pārējie četri joprojām tika meklēti. Avārijas vietā redzamas lidmašīnas atliekas un liels naftas plankums, raksta AP.

"Mēs turpinām viņus aktīvi meklēt, un plānojam to turpināt visu nakti," vietējam laikrakstam Pacific Daily News stāstīja Krasta apsardzes pārstāve Elizabete Buendia. Glābšanas operācijā iesaistīti vairāki kuģi, helikopteri un gaisa flotes lidmašīnas. ASV Gaisa spēki arī sola jau tuvākajā laikā sākt negadījuma izmeklēšanu.

Avarējusī B-52 lidojumā devās saistībā ar salas Atbrīvošanas dienas svinībām. Tai bija jāpārlido pāri svinošajiem cilvēku pūļiem, taču lidmašīna avarēja tūlīt pēc pacelšanās un piecpadsmit minūtes pirms parādes sākuma. Atliekas atrastas aptuveni 48 kilometru attālumā no salas, ziņo CNN.

Šādas lidmašīnas Aukstajā karā izmantoja kodolieroču pārvadāšanai, vēsta Al Jazeera. ASV gaisa flote pirmdien neziņoja par avarējušās lidmašīnas kravu. Pēdējās desmitgadēs B-52 lielākoties nodarbinātas spārnoto raķešu un konvencionālo bumbu pārvadāšanā. Lai gan tās pirmo reizi tika izmantotas 1955.gadā, šie smagie bumb­vedēji joprojām ir viens no ASV Gaisa spēku pamatieročiem. Daudzi no tiem ir norīkoti Afganistānā un Irākā.

Līdzīga katastrofa Guamā notika arī šīgada februārī. Kā informē Reuters, toreiz bumbvedējs B-2 ietriecās Andersena Gaisa spēku bāzē un tika neglābjami sabojāts. Tas ASV armijai izmaksāja 1,2 miljardus ASV dolāru (530 miljonus latu). Abi piloti gan paguva laikus evakuēties. Kopā šogad Guamas tuvumā notikušas piecas militāro lidmašīnu avārijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits