Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

ASV imigrantu pēctečiem klājas teju tikpat labi kā ASV pilsoņu atvasēm

Otrās paaudzes imigrantiem ASV klājas daudz labāk nekā viņu vecākiem un teju tikpat labi kā ASV pilsoņu atvasēm, secināts ceturtdien publiskotajā pētījumā.

Vidējie mājsaimniecības ienākumi ASV dzimušajām imigrantu atlasēm veido 58 100 dolārus (30 153 latus) gadā, salīdzinot ar 45 800 dolāriem (23 770 latiem) gadā, ko nopelna pieaugušie imigranti, kas nav dzimuši Savienotajās Valstīs. Salīdzinājumam - vidēji ASV pieaugušajiem mājsaimniecības ienākumi gadā veido 58 299 dolārus (30 257 latus).

Organizācijas "Pew Research Center" veiktajā pētījumā arī noskaidrots, ka 36% imigrantu atvašu ir augstākā izglītība, bet 64% pieder dzīvesvieta. Viņu vecāku vidū šie rādītāji ir attiecīgi 29% un 51%. Savukārt vidējais līmenis ASV šajā ziņā ir attiecīgi 31% un 65%.

Pētījums balstīts uz 2010.gada tautas skaitīšanas datiem. Tobrīd Savienotajās Valstīs pēc aptuvenām aplēsēm dzīvoja 40 miljoni ārvalstnieku, to vidū likumīgie iedzīvotāji, kā arī pagaidu un nelegālie imigranti.

Pētījumā arīdzan secināts, ka aizvien vairāk imigrantu apgūst angļu valodu. 93% otrās paaudzes latīņamerikāņu izcelsmes imigrantu pauduši pārliecību, ka viņi var labi vai ļoti labi sarunāties angļu valodā. Viņu vecāku vidū šādas valodas prasmes ir 48%.

Savukārt āziešu izcelsmes imigrantu vidū angļu valodu labi vai ļoti labi pārvalda 92% otrā paaudzes imigrantu, salīdzinot ar 77% pirmās paaudzes imigrantu vidū. "Abu grupu otrās paaudzes daudz biežāk nekā imigranti pārvalda angļu valodu, viņu dzīvesbiedri un draugi nepieder pie viņu etniskajām vai rases grupām, viņi sevi uzskata par "tipiskiem amerikāņiem," secināts pētījumā.

Pētījums publiskots laikā, kad ASV Kongress gatavojas sākt debates par prezidenta Baraka Obamas ierosinātajām imigrācijas reformām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits