Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV karavīram Dienvidkorejā piespriež 10 gadu cietumsodu par izvarošanu

Tiesa Dienvidkorejā otrdien piesprieda 10 gadu cietumsodu ASV karavīram par 18 gadus vecas jaunietes izvarošanu, vēstīja Dienvidkorejas ziņu aģentūra Yonhap.

Vārdā nenosauktais 21 gadu vecais ierindnieks tika notiesāts par izvarošanu Dongdučeonas pilsētā, kurā bāzējusies ASV 2.kājnieku divīzija un kas atrodas netālu no Ziemeļkorejas robežas.

Sodu piesprieda tiesa Uidžeongbu pilsētā uz ziemeļiem no Seulas. Prokurori bija pieprasījuši viņam 15 gadu cietumsodu.

"Tā kā apsūdzētais trīs stundas apmierināja savu seksuālo vēlmi sadistiskā un perversā veidā, upure pārcieta bailes un pazemojumu. Apsūdzētajam ir jāpiespriež bargs sods," teikts tiesas spriedumā, kuru citēja Yonhap.

Karavīrs 24.septembra rītā iegāja mazbudžeta apartamentu istabā un tur seksuāli uzbruka jaunietei, piedraudot viņai ar šķērēm. Pēc tam izvarotājs viņai nolaupīja 5000 vonas (2,3 latus) un aizbēga.

Šis ir smagākais Dienvidkorejā piespriestais sods ASV karavīram kopš 1993.gada, kad citam amerikāņu karavīram tika piespriests mūža ieslodzījums par korejietes slepkavību. Šis sods vēlāk tika samazināts uz 15 gadiem.

ASV valsts sekretāra palīgs Kurts Kempbels oktobrī Dienvidkorejas apmeklējuma laikā atvainojās Dienvidkorejas tautai par "traģisko un neattaisnojamo izvarošanu". Arī ASV armija atvainojās un noteica saviem karavīriem Dienvidkorejā nakts komandanta stundu uz vienu mēnesi.

Dienvidkorejā ir dislocēti 28,5 tūkstoši ASV karavīru. 2002.gadā Dienvidkorejā izcēlās protesti pret amerikāņiem pēc tam, kad divas skolnieces gāja bojā ASV bruņumašīnas izraisītā autoavārijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits