Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

ASV Kongress nobalso par Trampa atturēšanu no uzbrukuma Irānai

ASV Kongress trešdien galīgajā balsojumā apstiprināja rezolūciju, kas attur prezidentu Donaldu Trampu no iespējama uzbrukuma Irānai.

Mēnesi pēc tam, kad rezolūcija par Trampa militāro pilnvaru ierobežošanu tika pieņemta Senātā, kurā vairākums ir republikāņiem, demokrātu kontrolētā Pārstāvju palāta ar 227 balsīm par un 186 pret apstiprināja rezolūciju, kas aizliedz jebkādu militāru darbību pret Irānu, ja par to nav nobalsojis Kongress.

Tomēr sagaidāms, ka beigās Tramps rezolūcijai uzliks veto, bet likumdevējiem nav nepieciešamā divu trešdaļu balsu vairākuma šī veto noraidīšanai.

"Ja prezidents Tramps izturas nopietni pret savu solījumu izbeigt nebeidzamos karus, tad viņš parakstīs šo rezolūciju, lai tā kļūtu par likumu," sacīja demokrātu senators Tims Keins, kurš ir šīs rezolūcijas iniciators.

Balsojums notika neilgi pēc tam, kad raķešu uzbrukumā Irākas karabāzei tika nogalināti trīs ASV vadītās koalīcijas locekļi - viens amerikāņu karavīrs, viens ASV armijas līguma darbinieks un viens britu karavīrs. 

Pēc līdzīga uzbrukuma, kurā decembrī tika nogalināts ASV armijas līguma darbinieks, 3.janvārī pie Bagdādes lidostas notika ASV bezpilota lidaparāta raķešu trieciens, kurā tika nogalināts Irānas ģenerālis Kasems Soleimani.

Rezolūcija tika ierosināta pēc tam, kad Soleimani nogalināšana pēc Trampa rīkojuma un Irānas atbildes triecieni ASV spēkiem Irākā dramatiski palielināja saspīlējumu un radīja bažas par iespējama kara sākšanos starp ASV un Irānu.

Tramps uzstāj, ka viņam nav vajadzīga Kongresa piekrišana militāru uzbrukumu veikšanai.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
protams ka Tramps uzliks veto. kongress var balsot liidz zalji paliek bet ASV prezidentam ir dotas tiesiibas vienpersoniski lemt par militaaru darbiibu nepiecieshamiibu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits