Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV likumdevēji cer bloķēt karavīru izvešanu no Vācijas

ASV likumdevēji ceturtdien nāca klajā ar ikgadējā aizsardzības izdevumu likumprojekta gala versiju, kas apturētu prezidenta Donalda Trampa plānoto karavīru izvešanu no Vācijas.

Likumprojekts, kurš vēl ir jāapstiprina Kongresa abām palātām, aizliegtu samazināt Vācijā izvietoto 34 500 amerikāņu karavīru skaitu 120 dienu laikā pēc tam, kad aizsardzības ministrs būs sniedzis Kongresam analīzi par izvešanas ietekmi.

Likumprojekts arī paredz ierobežot vai sarežģīt karavīru izvešanu no Dienvidkorejas un Afganistānas.

Likumprojektu izstrādāja demokrātu un republikāņu likumdevēju grupa, kas ir rets abu partiju mests izaicinājums Trampa ārpolitikai.

Jūlijā ASV paziņoja par plāniem izvest no Vācijas teju 12 000 karavīru, no kuriem daļa tiktu pārvietota uz citām NATO valstīm.

Otrdien Tramps piedraudēja uzlikt veto likumprojektam, ja vien netiks pārtraukta interneta kompāniju pasargāšana no saukšanas pie atbildības par materiāliem, ko publiskojuši lietotāji.

Runa ir par 1996.gada Komunikāciju aizsardzības akta 230.sadaļu, kas aizsargā interneta uzņēmumus no situācijām, kad jebkurš var iesūdzēt tās tiesā par kaut ko, ko kāds publiskojis, neatkarīgi no tā, vai prasība ir leģitīma vai nav.

Tramps nodēvēja 230.sadaļu par nopietnu draudu nacionālajai drošībai un vēlēšanu integritātei un paziņoja, ka būs spiests uzlikt veto nacionālās aizsardzības izdevumu likumprojektam, ja 230.sadaļa netiks pilnībā atcelta.

Likumprojekta gala versijā 230.sadaļas atcelšana nav iekļauta un Tramps ceturtdienas vakarā atkārtoti piedraudēja uzlikt veto likumprojektam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits