Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ASV Nacionālā šaujamieroču asociācija nosauc Obamu par elitāru liekuli

ASV Nacionālā šaujamieroču asociācija otrdien nodēvējusi prezidentu Baraku Obamu par "elitāru liekuli", kurš norīkojis Slepenā dienesta aizsardzību savām meitām, bet iebilst pret šaujamieroču klātbūtni pārējās skolās. 35 sekundes garā video asociācija nosodījusi prezidenta divkosību, gādājot par savu bērnu aizsardzību un ieročiem brīvu zonu pārējiem bērniem.

"Vai prezidenta bērni ir svarīgāki par mūsu?" jautāts asociācijas uzņemtajā video. "Tad kādēļ viņš ir skeptisks attiecībā uz bruņotu apsardzi mūsu skolās, ja viņa bērnus viņu skolās sargā bruņoti apsargi? Obamas kungs pieprasa, lai turīgie maksā taisnīgu daļu nodokļu, bet viņš ir tikai vēl viens elitārs liekulis, kad runa ir par taisnīgu daļu drošības," paziņojusi Nacionālā šaujamieroču asociācija.

Decembrī kādā intervijā Obama atzina, ka ir skeptiski noskaņots attiecībā uz asociācijas ierosinājumu izvietot skolās visā valstī bruņotus apsargus. Obama norādīja, ka neuzskata to par risinājumu problēmai.

Laikraksta Washington Post un televīzijas kanāla ABC News šonedēļ veiktā aptauja liecina, ka 55% amerikāņu atbalsta Nacionālās šaujamieroču asociācijas ierosinājumu, tomēr vienlaikus 52% atzina, ka pēc traģiskā slaktiņa ASV Konektikutas štata Ņūtaunas pamatskolā nosliekušies par labu lielākai ieroču kontrolei.

14.decembrī Ņūtaunas pamatskolā tika nogalināti 20 bērni sešu līdz septiņu gadu vecumā un seši pieaugušie. Pēc šīs traģēdijas ASV ar jaunu sparu atsākās diskusijas par ieroču kontroli un veidiem, kā labāk pasargāt bērnus.

Šī iemesla dēļ Nacionālā Šaujamieroču Asociācija arī nolēmusi uzsākt jaunu sarunu šovu, kurā paudīs atbalstu šaujamieroču lietošanai ASV. Jaunā programma Cam&Company pirmo reizi ēterā nonāks šo piektdien, kad par nacionālajiem ieroču kontroles piedāvājumiem informēs ASV prezidenta administrācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits