Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV nosaka jaunas sankcijas Irānas organizācijām par iejaukšanos vēlēšanās

ASV ceturtdien noteica jaunas sankcijas piecām Irānas organizācijām par "nekaunīgiem mēģinājumiem" iejaukties 3.novembrī paredzētajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Pastiprinot spiedienu pēc tam, kad ASV izlūkdienesti norādīja uz Irānu un Krieviju, Finanšu ministrija apsūdzēja šīs Irānas organizācijas mēģinājumos izplatīt dezinformāciju un šķelšanos pirms vēlēšanām.

Finanšu ministrija noteica jaunās sankcijas Islāma revolūcijas gvardes korpusam (IRGK), IRGK-Kodsas spēkiem, Bajana Rasaneha Gostara Institūtam, Irānas Islāma radio un televīzijas savienībai, un Starptautiskajai virtuālo mediju savienībai.

Šīs organizācijas ir centušās "sēt nesaskaņas vēlētāju vidū, izplatot dezinformāciju tiešsaistē un izpildot ļaunprātīgas ietekmes operācijas ar mērķi maldināt ASV vēlētājus", paziņoja Finanšu ministrija.

Bajana Gostara Institūts, kuru Finanšu ministrija nosauca par IRGK-Kodsas spēku propagandas priekšpulku, uzņēmās vadošo lomu šajās darbībās.

"Bajana Gostara Institūts bija plānojis ietekmēt vēlēšanas, ekspluatējot sociālās problēmas ASV, tai skaitā Covid-19 pandēmiju, un nomelnojot ASV politiķus."  "Vēl 2020.gada vasarā Bajana Gostara Institūts bija gatavs izpildīt vairākas ietekmes operācijas, kas vērstas uz ASV iedzīvotājiem, pirms prezidenta vēlēšanām," un abas mediju grupas bija daļa no šīm operācijām.

Domājams, ka jaunās sankcijas, kas aizliedz amerikāņiem un ASV juridiskām personām veikt darījumus ar šīm Irānas organizācijām, būs ar mazu ietekmi, jo IGRK un IGRK-Kodsas spēki jau ir pakļauti citām sankcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits