Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV papildina lietu pret Asanžu ar jauniem pierādījumiem

ASV Tieslietu ministrija papildinājusi lietu pret vietnes WikiLeaks dibinātāju Džūljenu Asanžu ar jauniem pierādījumiem par sadarbību ar hakeriem.

Asanžam ASV jau ir izvirzītas 18 apsūdzības, un jaunie pierādījumi, par kuriem paziņojusi ministrija, nepalielina apsūdzību skaitu, bet pastiprina esošās apsūdzības.

Ministrija paziņojusi, ka Asanžs sadarbojies ar hakeriem no grupējumiem LulzSec un Anonymous un bez atļaujas piekļuvis NATO valsts valdības datorsistēmām.

48 gadus vecajam Asanžam izvirzītas apsūdzības par ASV pretspiegošanas likumu pārkāpumu saistībā ar 2010.gadā WikiLeaks publicētajiem tūkstošiem militāro un diplomātisko dokumentu.

Asanžs, kurš pašreiz atrodas cietumā Lielbritānijā, cīnās pret izdošanu ASV.

Asanžs septiņus gadus slēpās Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tika turēts aizdomās par savu līdzstrādnieču izvarošanu. Pagājušā gada novembrī Zviedrijas prokuratūra beidza izmeklēšanu šajā lietā.

Pērn aprīlī Asanžs no vēstniecības tika izlikts, un Lielbritānijas policija viņu aizturēja.

Lielbritānijas tiesa piesprieda viņam 50 nedēļu cietumsodu par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu 2012.gadā. Sodu Asanžs izcieš Belmāršas cietumā Londonā.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka gadījumā, ja Krievijā būtu līdzīgs "Asanžs" - Putina "atmaskotājs" visa pasaule jau brēktu viņa aizstāvībai. Dīvaini, vai ne? Tāds klusums... .
Vecsčekists
V
Varbūt ASV specdienesti varētu mierīgi pārdomāt un SAPRAST, cik briesmīgi viņi grauj savu autoritāti, nepārtraukti skandinādami un popularizēdami faktu, ka sūda hakeri spēja nozagt pasaules varenākās valsts noslēpumus. PS. Iedomājieties - vai jebkura sevi cienoša banka censtos publiski darīt zināmu, ka parasts bomzis ir atmūķējis bankas centrālo seifu?
fo
f
Izskatās ka šim kadram jāsēž tomēr būs. Tik ilgi izdarījās. Būtu uzreiz atzinies un sadarbojies kā , piemēram, tas pats Čalovskis, skaties, jau būtu sen atsēdējis un tagad kaut kur pludmalē pie silta okeāna kniebtu pretējo dzimumu un sūktu vēsu aliņu. Bet tagad visas šausmas vēl priekšā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits