Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

ASV pirmais pāris savu mantisko stāvokli novērtējis robežās no 1,8 līdz 6,9 miljoniem ASV dolāru

Baraka un Mišelas Obamu īpašumu kopējā vērtība, pēc viņu pašu novērtējuma, svārstās robežās no 1,8 līdz 6,9 miljoniem ASV dolāru, liecina deklarācijas par ASV prezidenta un viņa dzīvesbiedres mantisko stāvokli, kas publicētas ASV Baltā nama interneta vietnē. Gadu iepriekš laulātais pāris savu mantisko stāvokli novērtēja robežās no 2,6 līdz 8,3 miljoniem ASV dolāru.

Atbilstoši ASV likumdošanai, aktīvu novērtējuma pamatā ir to īpašnieku priekšstati par tirgus konjunktūru, tādēļ deklarācijas parasti ir ļoti aptuvenas. Šī iemesla dēļ arī ASV prezidenta un viņa dzīvesbiedrenes deklarācijās redzamas šādas izplūdušas novērtējuma robežas.

Kā izriet no astoņas lappuses garās atskaites, Obamu ģimene lielāko daļu savu īpašumu – no viena līdz pieciem miljoniem ASV dolāru – ieguldījusi ASV Finanšu ministrijas parādsaistībās. Citos valsts vērtspapīros ieguldīts vēl no 100 līdz 250 tūkstošiem dolāru. Savukārt pāra tekošajā konta bankā JPMorgan Chase pagājušajā gadā atradās no 250 līdz 500 tūkstošiem dolāru, savukārt pensiju fondos pāris bija uzkrājis summu no 100 līdz 250 tūkstošiem dolāru. 

Vienīgās prezidenta un viņa dzīvesbiedres parādsaistības ir hipotekārais kredīts par ģimenes dzīvojamo māju dzimtajā Čikāgā, kas savukārt svārstās no 500 tūkstošiem līdz miljonam dolāru. Šis kredīts savulaik piešķirts uz termiņu līdz 30 gadiem par 5,6% gada likmi.

Savukārt ASV viceprezidents Džozefs Baidens un viņa dzīvesbiedre Džila savu mantisko stāvokli pagājušajā gadā novērtējuši robežās no 439 tūkstošiem līdz vienam miljonam ASV dolāru. Viceprezidenta pāra parādi, tajā skaitā hipotekārais, svārstās robežas no 755 tūkstošiem līdz 1,7 miljoniem dolāru.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā Baraks Obama un viņa dzīvesbiedre nopelnīja 608 611 dolārus, no šīs summas nodokļos samaksājot 112 214 dolārus. Par pāra ienākumu galveno avotu kļuva prezidenta darba alga, kas ir 400 tūkstoši dolāru gadā. Kā liecina aprīlī iesniegta nodokļu deklarācija, federāla ienākumu nodokļa likme ASV līderim bija 18,4%. Gandrīz ceturto daļu nopelnītās naudas – 150 tūkstošus dolāru – Obamu pāris ziedojis dažādām labdarības organizācijām.

Savukārt Baidenu pagājušā gada ienākumi bija 385 072 dolāri. Federālajos nodokļos pāris nomaksāja 87 851 dolāru, bet labdarībai ziedoja vairāk nekā 7,1 tūkstoti dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits