Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

ASV sola sargāt sabiedrotos Eiropā ar raķetēm un kuģiem

Ziņas par ASV Vidusjūras flotes iesaistīšanos Čehijas apsardzē jau izraisījušas Krievijas neapmierinātību. 2017.gadā beigsies Maskavas noslēgtā vienošanās ar Ukrainu par Melnās jūras ostas pilsētas Sevastopoles izīrēšanu Krievijas flotes vajadzībām. Pēc tam Krievijas karakuģi varētu meklēt jaunu bāzes vietu Vidusjūrā, lai radītu pretsvaru ASV spēkiem. Jau iepriekš kā iespējamā flotes mītnes vieta tika minēta Sīrijas ostas pilsēta Tartusa, un tagad tā izpelnījusies pastiprinātu Maskavas uzmanību, raksta Krievijas mediji.
Vidusjūras pilsētā Neapolē izvietotā ASV 6.flote vajadzības gadījumā aizsargās Čehiju pret ballistiskajām raķetēm, liecina publiskotais līgums par ASV radara izvietošanu Čehijā. Ar laiku tas tiktu piesaistīts NATO pretraķešu aizsardzības sistēmai, liecina The Washington Post informācija. Par Čehijā nākotnē izvietojamo radaru darbības mērķi tiek definēta Irānas izšauto tāldarbības raķešu atklāšana, radot iespēju notriekt tās jau lidojumā.

Savukārt Polijas laikraksts Dziennik, atsaucoties uz "neoficiālu informāciju", ziņo, ka Vašingtona nopietni apsver iespēju kaut daļēji piekāpties Varšavas prasībām, lai varētu Polijā izvietot savas pārtvērējraķetes. ASV gan vēl nesola modernizēt un pastiprināt Polijas armiju, taču tās rīcībā varētu tikt nodotas mobilās pretgaisa aizsardzības raķetes Patriot. Polijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Roberts Rohovičs intervijā laikrakstam sacīja, ka ASV jau iesniegts saraksts ar šo raķešu iespējamajām bāzes vietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits