Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV spēki aizturējuši uzbrucējus, kas sagrāba tankkuģi pie Jemenas krastiem

ASV spēki aizturējuši bruņotus uzbrucējus, kas svētdien Jemenas piekrastē uz laiku bija pārņēmuši savā kontrolē Izraēlas magnātam piederošu tankkuģi.

Kuģis, kas ved fosforskābes kravu, tika sagrābts netālu no Jemenas ostas pilsētas Adenas, un no cita kuģa šajā apgabalā tika saņemtas ziņas, ka tankkuģi "Central Park" nolaupījuši astoņi cilvēki militārās formās, kas ieradušies ar divām motorlaivām.

Tankkuģis "Central Park", kuram ir Libērijas karogs, pieder kompānijai "Clumvez Shipping", bet tā operators ir uzņēmums "Zodiac Maritime". Abas Lielbritānijā reģistrētās kompānijas pieder Izraēlas magnātam Ejalam Oferam.

Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki iepriekš draudēja uzbrukt šim tankkuģim, ja tas nedosies uz Jemenas ostu Hudeidu, pavēstīja kuģniecības drošības kompānija "Ambrey".

Pirmdienas rītā "Zodiac Maritime" paziņoja, ka "Central Park" un tā 22 cilvēku apkalpe - Bulgārijas, Gruzijas, Filipīnu, Indijas, Krievijas, Turcijas un Vjetnamas pilsoņi - ir drošībā.

ASV armijas Centrālā pavēlniecība pirmdienas rītā paziņoja, ka tās spēki, tostarp eskadras mīnu kuģis "USS Mason", reaģēja uz tankkuģa sagrābšanu un pieprasīja bruņotajiem uzbrucējiem to atbrīvot.

"Pēc tam piecas bruņotas personas pameta kuģi un mēģināja aizbēgt ar mazu laivu," pavēstīja Centrālā pavēlniecība. ""Mason" vajāja uzbrucējus, kā rezultātā viņi beidzot padevās."

Centrālā pavēlniecība arī paziņoja, ka agrā pirmdienas rītā izšautas raķetes no hutiešu kontrolētās teritorijas Jemenā. Raķetes nogāzās Adenas līcī aptuveni desmit jūras jūdzes no kuģiem.

Jau ziņots, ka piektdien Indijas okeānā drons uzbruka kravas kuģim "Symi" ar Maltas karogu. Drons eksplodēja, nodarot bojājumus kuģim, kas pieder Singapūras kuģniecībai "Eastern Pacific Shipping", kuras īpašnieks ir Izraēlas miljardieris Idans Ofers, Ejala Ofera brālis.

ASV varasiestāžu rīcībā esošā izlūkošanas informācija norāda uz Irānas Revolucionārās gvardes saistību ar šo uzbrukumu.

Savukārt 19.novembrī Sarkanajā jūrā hutiešu nemiernieki sagrāba automobiļu pārvadāšanas kuģi "Galaxy Leader" ar Bahamu salu karogu. Kuģis pieder Lielbritānijas kompānijai "Ray Car Carriers", kuras īpašnieks ir Izraēlas magnāts Abrahams Ungars.

Jau ziņots, ka hutieši ir draudējuši uzbrukt ar Izraēlu saistītiem kuģiem.

Hutieši, kas pasludinājuši sevi par daļu no tā dēvētās pretošanās ass, kuru veido ar Irānu saistīti grupējumi, kopš radikālās palestīniešu kustības "Hamās" uzbrukuma sākuma Izraēlai oktobrī ir veikuši vairākus dronu un raķešu triecienus pret Izraēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits