Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV strauji pieaug Covid-19 gadījumu skaits, dominējot delta paveidam

ASV strauji pieaug Covid-19 gadījumu skaits, kamēr valstī dominē jaunā koronavīrusa delta paveids un vakcinācijas kampaņa palēninājusies, liecina trešdien publicēti dati.

Septiņu dienu vidējais jauno Covid-19 gadījumu skaits 6.jūlijā bija 13 859 gadījumi, kas bija par 21% vairāk nekā pirms divām nedēļām, informēja Slimību kontroles un profilakses centrs (CDC). 

Uz pēdējām dienām attiecināto gadījumu skaits vēl var pieaugt, jo reģistrācija var būt aizkavējusies Neatkarības dienas brīvdienu dēļ.

Delta paveids, ka ir lipīgāks nekā jebkurš cits no iepriekšējiem jaunā koronavīrusa paveidiem, bija apmēram 52% no visiem jaunajiem inficēšanās gadījumiem divās nedēļās līdz 3.jūlijam, liecina CDC dati.

Lai gan ASV ir vienā no pirmajām vietām pasaulē Covid-19 vakcīnu pieejamības ziņā, ASV vakcinācijas kampaņa kopš aprīļa ir krasi palēninājusies.

ASV prezidents Džo Baidens nesasniedza izvirzīto mērķi panākt, lai līdz Neatkarības dienai 4.jūlijā vismaz vienu Covid-19 vakcīnu saņemtu 70% pieaugušo amerikāņu. Līdz šim vismaz vienu vakcīnu saņēmuši 67% pieaugušo amerikāņu.

ASV Vidējo rietumu un dienvidu reģionos ar zemāku vakcinēto īpatsvaru ir augstāks jauno Covid-19 gadījumu skaits nekā reģionos ar augstāku vakcinēto īpatsvaru, piemēram, Ziemeļaustrumos. Šī tendence kļuvusi izteiktāka pēdējo nedēļu laikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits