Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

ASV uzskata, ka varētu panākt, lai tās militārā bāze Kirgizstanā netiek slēgta

ASV uzskata, ka varētu novērst savas militārās aviācijas bāzes Kirgizstānā slēgšanu. Tomēr Kirgizstāna atkārtoti  paziņojusi, ka tās lēmums nav grozāms, ziņo Reuters. Manas bāzei ir nozīmīga loma ASV vadīto spēku Afganistānā apgādei ar nemilitārām kravām.

“Mēs joprojām runājam ar Kirgizstānas pusi par Manas bāzes turpmāko darbību, “ piektdien sacīja kāda anonīma ASV amatpersona. “Viņi mums ir iesnieguši oficiālu paziņojumu, ka vēlas, lai tiktu izbeigta ASV militārā klātbūtne Kirgizstānā, tomēr stāsts vēl nav beidzies.”

Uz jautājumu, vai par Manas bāzes darbības turpināšanu ir iespējams panākt vienošanos, amatpersona atbildēja lakoniski: “Jā, tas ir iespējams.” “ASV ir arī citi varianti. Manas bāze ir viena no tām, ko mēs uzskatām par izmantojamām, bet mūsu spēja apgādāt Afganistānās dienošos netiks spēcīgi iedragāta, ja arī tā tiks slēgta. Pastāv arī citas iespējas, kur veidot bāzi,” piebilda amatpersona.

Kirgizstāna, kura pagājušajā mēnesī izlēma par Manas bāzes slēgšanu pēc 2 miljadru dolāru (1,02 miljardi latu) lielas finanšu palīdzības iegūšanas no Krievijas, informēja, ka tās pozīcija nav mainījusies un netiek izskatīta iespēja, ka amerikāņu spēki varētu turpināt atrasties Manas bāzē.

“Mēs šajā jautājumā esam pieņēmuši gala lēmumu. Biškekas (Kirgizstānas galvaspilsēta) tuvumā vairs nebūs Manas aviācijas bāze,” sacīja Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva pārstāvis.

Krievija vairākkārt noraidījusi aizdomas, ka būtu izdarījusi spiedienu uz Kirgizstānu par Manas bāzes slēgšanu, tomēr diplomāti uzskata, ka Maskava ir ieinteresēta politiskās un diplomātiskās ietekmes nostiprināšanā šajā Centrālāzijas valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits