Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ASV valdība nespēj apvienot visas uz robežas nošķirtās ģimeņes

ASV valdība līdz tiesneša noteiktajam termiņam otrdien paspēs apvienot ar ģimenēm tikai aptuveni pusi no simts bērniem, kas jaunāki par pieciem gadiem un tika nošķirti no tuviniekiem uz ASV un Meksikas robežas, pirmdien tiesnesim atzinusi valdības juriste.

Sandjego apgabala tiesnesis Deins Sābrovs pagājušajā mēnesī deva rīkojumu valdībai līdz 10.jūlijam apvienot ar ģimenēm aptuveni 100 bērnus, kas jaunāki par pieciem gadiem, un līdz 26.jūlijam apvienot ar tuviniekiem vēl aptuveni 2000 vecāku bērnu.

Šie bērni tika nošķirti no vecākiem uz ASV un Meksikas robežas saskaņā ar prezidenta Donalda Trampa "nulles iecietības" politiku pret nelegālo imigrāciju.

Taču Tieslietu ministrijas juriste Sāra Fabiāna pirmdien informēja tiesu, ka līdz otrdienas pusnaktij ar vecākiem tiks apvienoti tikai 54 bērni, kas jaunāki par pieciem gadiem.

Pārējo bērnu vecāki ir vai nu deportēti, vai viņiem atklājusies iepriekšēja sodāmība, vai arī viņi nav spējuši pierādīt, ka ir konkrēto bērnu vecāki. Vai arī viņi tikuši atbrīvoti un imigrācijas dienesta darbiniekiem nav izdevies ar viņiem sazināties, skaidroja Fabiāna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits