Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baltimorā nogāzta Kolumba statuja

Protestētāji Baltimorā sestdien nogāzuši Kristofora Kolumba statuju un iemetuši to ūdenī pilsētas ostā.

Laikraksts The Baltimore Sun vēstīja, ka statuja pieder pilsētai, kurai to 1984.gadā veltīja bijušais mērs Viljams Donalds Šēfers un prezidents Ronalds Reigans.

Baltimoras mēra Bernarda "Džeka" Janga preses pārstāvis sacīja, ka statuju gāšana ir daļa nacionālās un globālās pieminekļu pārskatīšanas.

"Mēs saprotam, ka dinamika Baltimorā ir daļa no nacionālā naratīva," sacīja mēra preses pārstāvis.

Vēršoties plašumā protestiem pret rasismu, ko izraisīja melnādainā Džordža Floida nāve policijas aizturēšanas operācijas laikā ASV šī gada maijā, protestētāji un aktīvisti ASV un citur pasaulē vērušies arī pret pieminekļiem un statujām, kas simbolizē koloniālo pagātni vai, viņuprāt, saistās ar rasismu.

Kolumba statujas nogāztas vai sabojātas arī Maiami, Ričmondā un Bostonā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
piedodiet, bet tas viss ir pats parastākais fašisms, tam vairs nav pilnīgi nekāda sakara ar protestiem pret rasismu. vēsturē viss vienmēr notiek pēc viena un tā paša mustura - sāk gāzt pieminekļus, dedzināt grāmatas, iznīcināt pagātni, un tad jau sāk iznīcināt nevēlamos cilvēkus. un ja prasa, kā varēja notikt, ka pie varas nāca hitlers - tad tieši tāpat kā tagad. tiek rīkoti masu grautiņi, bet lielākā daļa iedzīvotāju klusē vai pat atbalsta, bet visādas dienas un citi liberastu izdevumi nodarbojas ar propagandu un mazgā melnu par baltu un noziedzniekus sauc par aktīvistiem. tikai vienu gan derētu atcerēties, un proti to, ka revolūcijas vienmēr pirmos aprij savus bērnus. vienmēr.
spriidiic
s
Nevar saprast , kāpēc kādi (izņemot indiāņus) tagad ir dikti dusmīgi uz vīru , kura atklājumu rezultātā tie šobrīd dzīvo ASV .
00
0
Dzīvnieku pat gadu simteņi par cilvēku nepataisīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits