Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Berluskoni aicina Rietumus un ASV draudzēties ar Krieviju

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni paziņojis, ka Rietumi ar savu pēdējā laika rīcību ir provocējuši Krieviju, bet jaunievēlētajam ASV prezidentam Barakam Obamam vajadzētu fokusēties uz attiecību nostiprināšanu ar Maskavu.

Viņaprāt Krievija tikusi provocēta ar ASV plānu izvietot pretraķešu aizsardzības sistēmas elementus Centrāleiropā, Kosovas neatkarības atzīšanu un vēlmi paātrināt Ukrainas un Gruzijas iekļaušanu NATO sastāvā.

"Mēs esam pilnībā pārliecināti, ka Eiropas Savienības, ASV un rietumvalstu distancēšanās no Krievijas ir jāaptur,"  Itālijas premjeru citē Reuters.

S.Berloskoni pauda pārliecību, ka Krievijai un ASV jābūt tikai un vienīgi draudzīgām attiecībām, tādēļ viņš piedāvājis savu palīdzību uzlabot abu valstu attiecību, kas nonākušas zemākajā punktā kopš Aukstā kara beigām.

"B.Obama var paļauties uz manu atbalstu. Mana valdība ir gatava sniegt pilnīgu atbalstu B.Obamas valdībai," sacīja S.Berluskoni. "B.Obama atrodas sarežģītā situācijā. Viņš saskarsies ar iekšpolitiskām un ārpolitiskām problēmām, tostarp, Irāku, Afganistānu un Tuvajiem Austrumiem. Bet, es ticu, ka labākais iespējamais padoms, ko viņš var saņemt, ir izbeigt esošo vēsumu starp viņa valsti un Krieviju."

S.Berluskoni arī agrāk nav slēpis savas simpātijas pret Kremli un tā iepriekšejo namatēvu Vladimiru Putinu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits