Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bezdarbība, kas maksā dzīvības: Bruņotais Floridas skolas kārtībnieks nemēģināja apturēt šāvēju

Iespējams, apšaude Mārdžorijas Stounmenas Duglasas vārdā nosauktajā skolā Pārklendā, Floridā, varēja beigties ar daudz mazāku upuru skaitu, ja šāvēju būtu apturējis bruņotais kārtībnieks Skots Pītersons, kura uzdevums bija apsargāt skolu, vēsta CNN. Paziņojumā presei Brovardas apgabala šerifs Skots Izraēls norādīja, ka, sākoties apšaudei, Pītersons palicis ārā un nav iejaucies.

"Esmu satriekts. Man ir nelabi. Viņš pat neiegāja iekšā skolā," kārtībnieka bezdarbību nosodīja Izraēls.

Jāatgādina, ka 19 gadus vecais Nikolass Kruss, bruņojies ar triecienšauteni, Valentīna dienā sarīkoja slaktiņu vidusskolā, laupot dzīvību 17 cilvēkiem, bet vēl vairāk nekā 10 cilvēkus ievainojot.

Izraēls atklāja, ka 54 gadus vecais skolas kārtībnieks, kurš notikuma brīdī bija uniformā un arī bija bruņots ar šaujamieroci, atradās skolas teritorijā. Videonovērošanas ieraksti liecina, ka Pītersons ieradās pie ēkas, kurā notika slaktiņš, aptuveni 90 sekunžu laikā pēc pirmo šāvienu atskanēšanas. Pītersons ārpusē uzturējās četras minūtes un nedevās iekšā ēkā, lai mēģinātu apturēt uzbrucēju.

Šerifs Skots Izraēls, taujāts, kā Pītersonam bija jārīkojas minētajā situācijā, norādīja: "Jādodas iekšā, jānogalina slepkava." 

Pats Pītersons, kurš jau iesniedzis atlūgumu, publiski savu bezdarbību vēl nav komentējis. Izraēls arī norādīja, ka Pītersons arī likumsargiem nav spējis izskaidrot, kāpēc nepieņēma lēmumu doties iekšā skolā, lai konfrontētu slepkavu.

Tiek ziņots, ka viņa māju apsargā bruņoti policisti, acīmredzami bažījoties par to, ka cietušo vai nogalināto tuvinieki varētu mēģināt Pītersonam atriebties par bezdarbību.

Šobrīd nav zināms, vai skolas kārtībniekam, kurš šajā amatā bijis kopš 2009. gada, tiks izvirzītas kādas apsūdzības par amata pienākumu nepildīšanu.

Jau ziņots, ka pēc asiņainā slaktiņa cietušo tuvinieki un konkrētās skolas audzēkņi vērsušies pie likumdevējiem, aicinot ieviest stingrākus ieroču aprites kontroles likumus, kamēr ASV prezidents Donalds Tramps nāca klajā ar visai radikālu ideju, mudinot apbruņot skolas pasniedzējus.

Top komentāri

aha
a
zassal frajer...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits