Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bijusī ASV vēstniece Latvijā grasās kandidēt uz senatores posteni

Ketrīna Toda Beilija, bijusī ASV vēstniece Latvijā, varētu iesaistīties cīņā par ASV senatores posteni. ASV prese ziņo, ka K.Beilija apsver iespēju piedalīties Senāta vēlēšanās 2010.gadā. Viņa varētu kandidēt uz senatores vietu no Kentuki štata. Pašlaik šajā postenī darbojas K.Beilijas partijas biedrs, republikānis Džims Banings, tomēr daudzi republikāņi uzskata, ka pienācis laiks izvirzīt citu kandidātu.


«Mūsu partijā nepieciešama ļoti veselīga, atklāta diskudija par to, kurš būs mūsu kandidāts,» vēsta K.Beilija. Pēc viņas domām, republikāņiem vairāk jācīnās par sieviešu un spāņvalodīgo amerikāņu balsīm.


K.Beilija nekad agrāk nav kandidējusi uz vēlētu amatu, tomēr šoreiz viņa gribētu iesaistīties cīņā. Sarunā ar laikrakstu The Lexington Herald—Leader viņa pieļāva iespēju kandidēt uz senatores posteni, pat ja līdzšinējais senators Dž.Banings negribēs atbrīvot vietu citam republikāņu kandidātam.


K.Beilija pagājušogad vadīja ASV prezidenta amata kandidāta Džona Makeina kampaņu Kentuki štatā, kur Dž.Makeins izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Iepriekš viņa savākusi lielas naudas summas republikāņa Džordža V.Buša vēlēšanu kampaņām. Par to viņa tika atalgota ar ASV vēstnieces posteni Latvijā. K.Beilija bija vēstniece Latvijā no 2005. līdz 2008.gadam. Viņa izpelnījās dažu Latvijas politiķu kritiku par «jaukšanos Latvijas iekšējās lietās». K.Beilija uzdrošinājās asi kritizēt Latvijas oligarhus par korupciju un likuma varas vājināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits