Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

CNN: Trampa imigrācijas politikas "seja" Nīlsena nedemisionēja no laba prāta

ASV iekšzemes drošības ministre Kirsjena Nīlsena, kas daudziem kļuva par prezidenta Donalda Trampa ieviestās stingrās imigrācijas politikas "seju", demisionējusi. Amerikāņu raidorganizācijai CNN kāda Nīlsenai tuvu stāvoša persona atklāja, ka ministre atlūgumu nerakstīja no laba prāta.

Par to, ka Nīlsena pametīs amatu, Tramps svētdienas pēcpusdienā paziņoja savā Twitter kontā, paziņojumu noslēdzot ar pateicību Nīlsenai par viņas darbu. Tieši Nīlsena bija atbildīga par vērtēto Trampa imigrācijas politikas aspektu - robežsienas būvniecības un migrantu ģimeņu nošķiršanas - realizēšanu praksē.

Arī šobrīd ASV rit nokaitētas sarunas par sienas uz robežas ar Meksiku finansēšanu, tostarp Tramps piedraudējis robežu ar Meksiku slēgt pavisam.

Nīlsena neizpauda, kāpēc amatu pamet, vien norādīja, ka "šobrīd ir īstais laiks atkāpties", vienlaikus paužot pārliecību, ka "ASV šobrīd ir drošākas nekā laikā, kad pievienojos Trampa administrācijai". Viņa amatā bija kopš 2017. gada decembra.

CNN kāda Nīlsenai tuvu stāvoša persona norādīja, ka ministre neesot atkāpusies no laba prāta - uz viņu ticis izdarīts spiediens, un Nīlsena faktiski tam esot padevusies, nevis mēģinājusi turēties pretī un saglabāt amatu.

Tramps kļūst arvien nepacietīgāks dienvidu robežas jautājumu risināšanā, raksta CNN, un esot robežsargiem norādījis, ka gribot, lai migranti vairs netiktu ielaisti Savienotajās Valstīs, kaut ASV likums patvēruma meklētājiem no Centrālamerikas garantē šādas tiesības.

Nīlsena esot uzskatījusi, ka prezidents robežkrīzes jautājumos kļuvis arvien neprognozējamāks un nācis klajā ar nerealizējamiem pieprasījumiem, CNN informēja kāds augsta ranga administrācijas ierēdnis. Nīlsenai tuvu stāvošā persona raidorganizācijai norādīja, ka visus triecienus, kas bija sekas Trampa teiktajam vai darītajam robežjautājumā, nācās uzņemt Nīlsenai, kura Trampa labvēlību jau bija zaudējusi. 

Nīlsena aizvadītajās dienās sniegusi intervijas vairākiem medijiem, tostarp CNN, lai situāciju labotu, bet "lai arī ko viņa teiktu un darītu, Trampa viedokli par viņu nekas vairs nevarēja mainīt".

Pēc Nīlsenas atkāpšanās demokrātu pārstāvji metās kritizēt gan viņas darbu, gan Trampa administrācijas imigrācijas politiku kopumā. "Tagad jo skaidrāk iezīmējas, ka Trampa administrācijas robežkontroles un imigrācijas politika, kuru palīdzēja veidot un ieviest Nīlsena - bijusi neizmērojama izgāšanās, kas radīja krīzi uz robežas," uzskata Kongresa Iekšzemes drošības komitejas loceklis Benijs Tomsons.

Savukārt republikāņu pārstāvis no šīs pašas komitejas Maiks Rodžerss izteicās, ka "Nīlsena savai valstij kalpojusi godam, kaut viņai nācās tikt galā ar virkni izaicinājumu, tostarp šausmīgo situāciju uz dienvidrietumu robežas."

Nīlsenas vietā pagaidām par iekšzemes drošību atbildēs pašreizējais ASV Muitas un robežsardzes komisārs Kevins Makalīnans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits