Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džebs Bušs pārmet Obamam haosa pieļaušanu Tuvajos Austrumos

Džebs Bušs, kurš pretendē uz Republikāņu partijas nomināciju nākamgad gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās, pārmetis pašreizējā Baltā nama saimniekam Barakam Obamam haosa pieļaušanu Tuvajos Austrumos un solījis ievēlēšanas gadījumā ieņemt stingrāku nostāju.

"Realitāte ir tāda, ka radikālais islāms izplatās kā pandēmija - Tuvajos Austrumos, cauri Āfrikai un uz Āzijas daļām, pat Rietumu valstīs," paziņoja Bušs.

Viņš sacīja, ka pirms septiņiem gadiem islāma kalifāts eksistējis tikai teroristu iztēlē, bet ASV kaujas spēku izvešana no Irākas radījusi vakuumu, kas ļāvis teroristu organizācijai Islāma valsts attīstīties.

62 gadus vecais politiķis, kura tēvs un vecākais brālis jau pabijuši Baltā nama saimnieka godā, solīja stingrāku ASV nostāju Irākā un Sīrijā.

Bušs sacīja, ka viņš palielinātu atbalstu irākiešu un kurdu spēkiem, paplašinātu ASV gaisa spēku izmantošanu un ļautu ASV karavīriem sadarboties ar irākiešu vienībām. Vienlaikus viņš apgalvoja, ka Savienotajām Valstīm nav nepieciešama un Irāka nav lūgusi plašu amerikāņu kaujas spēku iesaistīšanos.

Bušs aicināja izveidot Sīrijā lidojumiem aizliegtu zonu, izveidot drošības zonas sīriešu aizsardzībai pret Islāma valsti un Damaskas režīma spēkiem un palielināt atbalstu mērenajiem sīriešu nemierniekiem.

Viņš arī solīja atkāpties no nesen panāktās vienošanās starp pasaules lielvarām un Irānu par Teherānas kodolprogrammas ierobežošanu, uzsverot, ka Irānai nedrīkst uzticēties.

ASV Kongress, domājams, jau septembrī balsos, lai apstiprinātu šo vienošanos, un Bušs aicināja likumdevējus to noraidīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits