Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Globālais fondu tirgus nedēļas laikā zaudējis 2,5 triljonus ASV dolāru

Aizvadītās nedēļas laikā investori ir pazeminājuši visas pasaules akciju kopējo vērtību par aptuveni 2,5 triljoniem ASV dolāru. Kā vēsta aģentūra Reuters, par to, ka tieši šāda summa izņemta no fondu tirgus, liecina indekss MSCI All-Country World.

Aģentūra atzīmē, ka summa, kas izņemta no tirgus, ir līdzvērtīga Francijas ekonomikas apmēriem.

Fondu biržu indeksu kritums visā pasaulē turpinās jau vairākas nedēļas. Kritiena augstākais punkts tika piedzīvots 4. augusta tirdzniecības sesijās, kad ASV biržu rādītāji samazinājās par 4-5 procentiem, kas kļuva par pēdējo divu gadu antirekordu. Uz šo lejupslīdi savukārt reaģēja indeksi visā pasaulē – no Japānas līdz Rietumeiropai.

Atbilstoši Reuters rīcībā esošajai informācijai, kompāniju, kas ietilpst ASV indeksā S&P 500 kapitalizācija samazinājusies par 840 miljardiem dolāru, savukārt indeksā MSCI Europe ietilpstošo kompāniju kapitalizācija kritusies par 817 miljardiem dolāru.

Kopumā MSCI All-Country World šīs nedēļas laikā zaudējis 8,6 procentus savas vērtības. Šāds krass kritums tirgū nebija noticis kopš 2008. gada novembra.

Nav izslēgts, ka piektdien, 5. augustā, indeksi atgūs daļu zaudējumu – tas būs atkarīgs no tirdzniecības sesijas ASV biržās, kura šobrīd vēl nav sākusies. Eksperti uzsver, ka indeksu kāpumam labvēlīga var izrādīties tieši pirms tirgu uzsākšanas publiskotā makroekonomiskā statistika. Kā vēsta aģentūra Bloomberg, šī statistika liecina, ka darba vietu skaits valstī 2011. gada jūlijā palielinājies par 117 tūkstošiem, bet bezdarba līmenis krities no 9,2 līdz 9,1 procentam. Jūnijā darba vietu skaits palielinājās par 46 tūkstošiem.

Ka šāda iespēja ir ticama, liecina arī aģentūras AFP sniegtā informācijā, ka jaunumu no ASV dēļ Parīzē vietējās fondu biržas indekss uzreiz palielinājies par diviem procentiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits