Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Informācijas avoti ASV: Sīrijas režīms cenšas iegūt nāvējošo zarīna gāzi

Sīrijas režīms ieguvis ķīmiskās vielas, kuras var tikt izmantotas nāvējošās zarīna gāzes izstrādei, pirmdien ziņu aģentūrai AFP atklāja vārdā neminēta Savienoto Valstu amatpersona. Pēc amatpersonas rīcībā esošās informācijas, Sīrijas režīma mērķis ir iegūt zarīna gāzi.

Kā iepriekš vēstīja telekanāls CNN, Vašingtona uzskata, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms apsver iespēju iestrādāt zarīnu artilērijas šāviņos, lai veiktu ierobežotu ķīmisko uzbrukumu opozīcijas spēkiem. Portāla wired.com militāro jautājumu blogeris Dendžers Rūms vēsta, ka ķīmisko elementu jaukšana sākusies pagājušajā nedēļā un to veic inženieri Sīrijas vidienē. Operācija jau sasniegusi tādu stadiju, ka zarīns varētu tikt iekrauts lidmašīnā un nomests kā ierocis.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados zarīns tika izmantots divos teroraktos Japānā. Zarīns ir nervu paralītiska inde. Tas rada krampjus, apgrūtina elpošanu un izraisa nāvi.

Ziņas par Sīrijas režīma iespējamo gatavošanos nāvējošās gāzes pielietošanai izskaidro, kāpēc Vašingtona pēdējā laikā vairākkārt brīdinājusi Asada režīmu nešķērsot "sarkano līniju".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits