Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Irāņu karaflotes ātrlaivas Ormuzas šaurumā vajājušas ASV karakuģus

Nesen divos Ormuzas šaurumā notikušos incidentos Irānas karaflotes ātrlaivas vajājušas ASV karaflotes kuģus, sestdien paziņoja augsta ranga ASV militārpersona.

Pirmais incidents noticis, kad desanta kuģis USS New Orleans kuģojis cauri Ormuzas šaurumam uz Persijas līci. Kuģim lielā ātrumā pietuvojušās trīs Irānas karaflotes ātrlaivas, kas turējušās 500 metru attālumā. Otrajā incidentā bijis iesaistīts ASV krasta apsardzes kuģis pie Kuveitas krastiem, kuram arī pietuvojusies irāņu ātrlaiva.

Jūrnieki uz USCGC Adak redzējuši, ka irāņi bijuši bruņoti ar kalašņikoviem un ložmetēju, vēsta telekanāls CNN. "Es varu apstiprināt, ka bija zināma veida vajāšana," telekanālam sacīja militārpersona.

Pēdējās nedēļās starp ASV un Irānu izcēlusies vārdu apmaiņa par kuģošanu Persijas līcī, galvenokārt par Ormuzas šaurumu, kas savieno Persijas līci ar Arābijas jūru un caur kuru tiek transportēti 20% no pasaules naftas plūsmas. Saniknota par rietumvalstu sankcijām, Irāna piedraudējusi slēgt šo ūdensceļu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits