Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Šis būs lielākais preventīvais elektroapgādes pārtraukums Kalifornijas vēsturē

Kalifornijā 800 000 klientu tiks atslēgta elektroapgāde

ASV komunālo pakalpojumu uzņēmums Pacific Gas and Electric (PG&E) gatavojas atslēgt elektroapgādi 800 000 klientu Kalifornijas štatā, lai novērstu ugunsgrēku izraisīšanos no bojātām elektrolīnijām.

PG&E plāno no trešdienas atslēgt elektroapgādi 34 apgabalos Kalifornijas ziemeļos un vidienē.

Uzņēmums Southern California Edison otrdien brīdināja, ka arī Kalifornijas dienvidos 106 000 klientu varētu tikt traucēta elektroapgāde.

Elektroapgādi plānots atslēgt vairāk nekā pusē no Kalifornijas 58 apgabaliem, taču tas nenozīmē, ka pilnīgi visiem klientiem šajos apgabalos tiks atslēgta elektropadeve.

PG&E brīdinājis, ka elektroapgāde var tikt atslēgta uz vairākām dienām. Gatavojoties tam, cilvēki steiguši iepirkt kabatas baterijas, propāna balonus, ūdens pudeles, pārtiku, sveces un uzlādēt visas elektroniskās ierīces.

Oklendas mērs Libija Šāfa otrdien aicināja pilsētas iedzīvotājus nenoslogot  ārkārtas palīdzības izsaukumu līnijas, zvanot par lietām, kas nav ārkārtas situācijas, un mudināja cilvēkus sagatavoties gaidāmajiem elektropadeves traucējumiem.

PG&E ziņo, ka informēs klientus ar īsziņām un e-pasta vēstulēm par plānoto elektroapgādes atslēgšanu, taču uzņēmuma mājaslapa, kur PG&E aicinājis klientus pārbaudīt, vai arī viņu mājām plānots atslēgt elektropadevi, lielās noslodzes dēļ otrdien nedarbojās.

Kalifornijas gubernators Gevins Ņūsoms sacīja, ka PG&E nav citas izvēles, kā atslēgt elektropadevi, jo uzņēmumam būtu jāatbild par ugunsgrēku izraisītajiem postījumiem. Taču Ņūsoms atzina, ka klientiem ir tiesības būt neapmierinātiem, un norādīja, ka PG&E ir jāveic uzlabojumi, lai masveida elektroapgādes traucējumi nekļūst par normu arī turpmāk.

Spēcīgā vējā elektroapgādes līnijas var tikt bojātas un tas bijis par cēloni vairākiem postošiem ugunsgrēkiem Kalifornijā pēdējos gados.

PG&E janvārī iesniedza tiesā maksātnespējas pieteikumu, lai saņemtu aizsardzību pret kreditoriem. Uzņēmums apgalvoja, ka nespēj segt kompensāciju prasības vairāk nekā 30 miljardu dolāru (27,3 miljardu eiro) apmērā saistībā ar pagājušajā gadā notikušo savvaļas ugunsgrēku, kurā dzīvību zaudēja 86 cilvēki.

PG&E pagājušajā mēnesī piekrita samaksāt 11 miljardus dolāru (10 miljardus eiro) vairākām apdrošināšanas kompānijām, kas pārstāv cilvēkus, kuri iesnieguši prasības saistībā ar 2017.gadā un 2018.gadā notikušajiem ugunsgrēkiem.

Kalifornijas Mežsaimniecības un ugunsgrēku novēršanas departaments ziņo, ka gatavojas pastiprinātam ugunsgrēku riskam, jo meteorologi prognozē spēcīgāko vēju šajā ugunsgrēku sezonā.

Kalifornijas štata ugunsdzēsības dienesta Cal Fire priekšnieks Toms Porters norādīja, ka iedzīvotājiem jābūt gataviem evakuēties nekavējoties.

Top komentāri

Deficīts
D
Sociālistu paradīzei piestāv.
Neticu
N
Tur tak tāda kārtība, demokrātija,visi laimīgi un apmierināti ar dzīvi. Vai tik tas nav kāds pasūtījuma raksts.Ne tur narkomāni, ne gankstas,kur nu vēl elektroapgādes problēmas.
:)
:
Tiem tur Apokalipse iestājusies! Lai tik apēd tur viens otru, būs miers uz planētas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits