Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kalifornijā atsaukts likumprojekts par Aukstā kara komunistu aizliegumu

Reaģējot uz ASV armijas veterānu un vjetnamiešu izcelsmes amerikāņu iebildumiem, Kalifornijas likumdevēju sapulces apakšnama deputāts Robs Bonta atsaucis paša iesniegto likumprojektu, kura pieņemšana ļautu komunistiem legāli strādāt štata valdībā.

Demokrāts Bonta, kurš likumdevēju sapulcē pārstāv Sanfrancisko līča apgabalu, atsauca likumprojektu un atvainojās veterāniem un cilvēkiem, kas bēguši no Vjetnamas komunistu režīma.

Likumprojekts paredzēja atcelt daļu likuma, kas tika pieņemts 40. un 50.gados, kad sabiedrībā valdīja bažas par komunistu iespējamo iefiltrēšanos ASV valdībā.

Piederība Komunistiskajai partijai Aukstā kara gadu likumā tika atzīta par pārkāpumu, kas valsts iestāžu darbiniekiem draud ar atlaišanu. Kā sākotnēji skaidroja Bonta, šāds uzstādījums esot atzīts par nekonstitucionālu.

Atbilstoši viņa ierosinātajam likumprojektam darbiniekus arī turpmāk varētu atlaist par piederību organizācijām, kas iestājas par valdības gāšanu vardarbīgā ceļā.

Kalifornijas divpalātu likumdevēju sapulces apakšnams likumprojektu atbalstīja ar nelielu balsu pārsvaru. Pret likuma normu grozīšanu iebilda daļa republikāņu likumdevēju.

Tā Vjetnamas kara veterāns Rendijs Vēpels norādīja, ka komunistiskie Ziemeļkorejas un Ķīnas režīmi joprojām apdraud ASV.

"Šis likumprojekts ir atklāts apvainojums visiem kaliforniešiem," skaidroja arī republikānis Treviss Alens. "Komunisms iestājas par visu, pret ko iestājas Savienotās Valstis."

Demokrāts Ašs Kalra tagad cildina Bontas lēmumu par likumprojekta atsaukšanu, sakot, ka tas aizvainojis daudzus viņa vēlētājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits