Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ķīnas hakeri uzlauzuši ASV bruņojuma plānus

ASV amatpersonas un aizsardzības uzņēmumi secinājuši, ka Ķīnas hakeri uzlauzuši tīklus, kuros atradušies daudzu modernu ASV bruņojuma sistēmu plāni, otrdien vēsta laikraksts The Washington Post. Laikraksts, atsaucoties uz slepenu Pentagona sagatavotu dokumentu, vēsta, ka tīklu uzlaušana bijusi daļa no plašākas Ķīnas spiegošanas kampaņas, kas tikusi izvērsta pret ASV aizsardzības jomas apakšuzņēmējiem un valdības aģentūrām.

Uzlauzto sistēmu vidū bijušas aptuveni divdesmit bruņojuma sistēmas, kas ir kritiski svarīgas ASV pretraķešu aizsardzībai, kaujas lidaparātiem un kuģiem, norādījusi Aizsardzības zinātnes valde - augsta ranga konsultatīvā struktūra, kurā darbojas valdības un civilie eksperti. Pentagona konsultatīvajā ziņojumā ķīnieši tieši nav apsūdzēti par plānu zagšanu, tomēr tā secinājumi palīdz izskaidrot arvien asākos ASV brīdinājumus Ķīnas valdībai.

Šie secinājumi atrodami Aizsardzības zinātnes valdes konfidenciālajā ziņojuma daļā, kas līdz šim plašākai sabiedrībai nav bijusi pieejama. Tīklu uzlaušanas rezultātā ķīnieši piekļuvuši modernām tehnoloģijām, turklāt ASV militārais pārākums konflikta gadījumā kļuvis vājāks.

Ziņojuma publiskajā daļā, kas tika nodota atklātībai janvārī, bija teikts, ka ASV ir slikti sagatavotas vispārējam kiberkaram. Laikraksts vēsta, ka ziņojuma konfidenciālajā daļā, kas nonākusi tā rīcībā, minēta virkne uzlauzto plānu, to vidū ir arī moderno raķešu sistēmu Patriot plāni, armijas ballistisko raķešu notriekšanas sistēmas un flotes pretballistisko raķešu sistēmas Aegis plāni. Tāpat uzlauzti kaujas lidaparātu un kuģu plāni, arī iznīcinātāju F/A-18 un V-22 Osprey, helikopteru Black Hawk, kā arī jauno flotes piekrastes zonas karakuģu plāni, vēsta laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits