Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksts: ASV bezpilota lidmašīnas lidojumus veic no Etiopijas

Bruņotas ASV gaisa spēku bezpilota lidmašīnas dodas lidojumos no civila lidlauka Etiopijas dienvidos, vēsta laikraksts The Washington Post.

Arba Minčas lidlauks ir viena no vairākām slepenajām bāzēm Austrumāfrikā un Arābijas pussalā, no kurām lidojumus veic ASV bezpilota lidmašīnas, vēsta laikraksts, atsaucoties uz Savienoto Valstu amatpersonām.

ASV gaisa spēki iztērējuši vairākus miljonus dolāru Etiopijas lidlauka uzlabošanai, lai no tā varētu pacelties bezpilota lidmašīnas Reaper, kas ir bruņotas ar raķetēm Hellfire un augstas precizitātes bumbām. ASV gaisa spēki un Pentagons laikraksta informāciju komentēt atsakās.

Baraka Obamas prezidentūras laikā ASV uzbrukumos, kas vērsti pret Pakistānas, Jemenas un Somālijas kaujinieku grupējumiem - starptautiskā teroristu organizāciju tīkla Al Qaeda sabiedrotajiem, vairāk sākušas izmantot bezpilota lidmašīnas.

Kā ASV, tā Etiopija uzskata Somālijas islāmistus par draudu. Vašingtona atbalstīja Etiopijas 2006. gada iebrukumu Somālijā.

Kenijas bruņoto spēku karavīri pirms 12 dienām devušies Somālijas iekšienē, veicot uzbrukumu Shabab karotājiem, tomēr tā noliedz, ka šajā operācijā aktīvi piedalītos ASV vai citas rietumvalstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits