Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Marina Lepēna: Obama ir labējāks, nekā es

Francijas labējās partijas "Nacionālā fronte" līdere Marina Lepēna salīdzinājusi savus uzskatus ar citu pasaules un pašmāju politiķu viedokļiem, paziņojot, ka viņa nav "nedz labēja, nedz kreisa", vēsta interneta izdevums "The Local".

"Esmu pārsteigta, kad redzu, ka Nacionālā fronte ir vienīgā politiskā kustība, kas sistemātiski izpelnās "galēji labējo" birku," norāda politiķe, paužot viedokli, ka tas esot mēģinājums viņas vadīto partiju "demonizēt".

"Obama ir labējāks nekā es," uzskata Lepēna. "Viņa "opus magnum" sociālajos jautājumos ir sociālās drošības radīšana. Personīgi es ietu daudz tālāk nekā viņš."

"Nacionālā fronte nav galēji labēja partija," uzsver jaunā līdere. "Nacionālā fronte respektē demokrātiju. (..) Mēs esam republikāņi un respektējam un pat aizstāvam Francijas Republikas principus."

Pārskatot politisko spektru, Lepēna atrod pat zināmu radniecību ar sociālista Arno Montebūra uzskatiem.

Montebūrs šobrīd iesaistīsies cīņā par partijas nomināciju prezidenta amatam 2012.gada vēlēšanām. Līdzīgi Lepēnai, arī viņš bieži vēršas pret šķietamajām globalizācijas galējībām.

Savukārt savus uzskatus par valsti Lepēna pielīdzina, piemēram, Šarla de Golla nostājai.

"Domāju, ka valstij pienākas stratēģiska loma un regulējoša loma," norāda Nacionālās frontes līdere. "Teiksim, man ir golistu skatījums uz valsts lomu un vietu."

Atbildot uz jautājumu par gaidāmo kampaņu pirms nākamā gada prezidenta vēlēšanām, Lepēna norāda, ka viņas partijas prioritāte ir Francijas aiziešana no eirozonas.

Tomēr Nacionālā fronte pievērsīsies arī savām tradicionālajām tēmām - imigrācijas ierobežošanai, sociālo pabalstu samazināšanai un priekšrokas došanai Francijā dzimušām personām, pretendējot uz darba vietām un mājokļiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits