Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 26. augusts
Tālija, Natālija, Broņislava, Broņislavs

Masks sola 45 miljonus dolāru mēnesī atbalstam Trampa kampaņai

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks plāno katru mēnesi ieguldīt aptuveni 45 miljonus ASV dolāru (41 miljonu eiro) jaunā fondā, kas atbalsta Donalda Trampa kandidatūru ASV prezidenta amatam, pirmdien ziņoja laikraksts "Wall Street Journal".

Maska ziedojumi tiks novirzīti politiskās rīcības komitejai, kas koncentrēsies uz vēlētāju reģistrācijas, priekšlaicīgas balsošanas un balsošanas pa pastu veicināšanu starp iedzīvotājiem tā dēvētajos svārstīgajos štatos pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, ziņoja "Wall Street Journal".

Jauno fondu atbalsta arī citi lieli ziedotāji, tai skaitā uzņēmuma "Palantir Technologies" līdzdibinātājs Džo Lonsdeils, bijusī ASV vēstniece Kanādā Kellija Krafta un investori kriptovalūtās Tailers un Kamerons Vinklevosi, vēsta mediji.

Masks oficiāli izteica atbalstu Trampa kandidatūrai sestdien pēc tam, kad bijušais prezidents izdzīvoja atentāta mēģinājumā politiskā mītiņā Pensilvānijas štatā.

"Es pilnībā atbalstu prezidentu Trampu un ceru uz viņa ātru atveseļošanos," platformā "X" paziņoja Masks, kurš ir draudzīgās attiecībās ar Trampu. Martā abi personīgi tikās ziedotāju brokastīs, kas tika rīkotas miljardiera Nelsona Pelca rezidencē Floridā.

Lai gan individuālo ziedojumu apjoms priekšvēlēšanu kampaņām ASV ir ierobežots līdz 3300 ASV dolāriem (3026 eiro) vienai personai, nepilnības kampaņu finansēšanas sistēmā ļauj lielajiem ziedotājiem veikt iemaksas fondos, kas pazīstami kā politiskās rīcības komitejas un kas atbalsta kandidātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits