Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

McDonald’s aiziet no krīzes skartās Īslandes

Starptautiskais ātrās ēdināšanas uzņēmums McDonald’s nolēmis aiziet no ekonomikas krīzes skartās Īslandes, jo ēstuves vairs nespēja nodrošināt nepieciešamo peļņu. McDonald’s pārstāvji paskaidro, ka Īslandes kronas kursa lejupslīdes dēļ importētās izejvielas kļuvušas pārāk dārgas.


Oktobra beigās plānots slēgt visas trīs McDonald’s ēstuves Īslandes galvaspilsētā Reikjavīkā. Par starptautiskā kapitālisma simbolu uzskatītais McDonald’s ienāca Īslandes tirgū 1993.gadā.


Pirms gada Īslandi skāra smaga finanšu krīze, kas izraisīja strauju Īslandes kronas kursa lejupslīdi. McDonald’s ēstuves visas izejvielas, sākot no gaļas līdz pat sīpoliem, importēja no Vācijas, bet tagad tas bija kļuvis ļoti neizdevīgi. «Par naudu, ko man nācās maksāt par kilogramu no Vācijas ievesto sīpolu, es varētu nopirkt pudeli laba viskija,» žēlojas ēstuvju saimnieks Jons Gardars Ogmundsons. McDonald’s hamburgers Big Mac jau maksāja 650 kronu (2,5 latus), bet nepieciešamā cenu palielināšana to padarītu par dārgāko pasaulē. Pašlaik dārgākie Big Mac hamburgeri tiek tirgoti Šveicē un Norvēģijā.


Paredzams, ka McDonald’s ēstuves Īslandē tiks pārveidotas un turpmāk šajās telpās darbosies vietējais zīmols Metro, kas vairāk izmantos Īslandē audzētās izejvielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits