Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mēģinot pārspēt pašas rekordu, nositusies pasaulē "ātrākā sieviete"

Autobraucēja Džesija Komsa, kura izpelnījusies neoficiālu titulu "ātrākā sieviete uz četriem riteņiem", otrdien gājusi bojā nelaimes gadījumā, mēģinot pārspēt pašas uzstādīto ātruma rekordu, vēsta CNN. 39 gadus vecā Komsa nositusies Alvorda tuksnesī Oregonas dienvidaustrumos.

Komsa savu pirmo nozīmīgo ātruma rekordu uzstādīja 2013. gadā pasākumā North American Eagle Supersonic Speed Challenger, kad sasniedza 398 jūdžu stundā jeb 640 kilometru stundā lielu ātrumu, bet oktobrī pārspēja pati sevi, reaktīvā dzinēja spēkratā sasniedzot jau 777 kilometru stundā lielu ātrumu. 

Otrdien viņa centās pārspēt šo rekordu, bet mēģinājums beidzās traģiski.

"27. augustā aptuveni plkst. 16 (pēc vietējā laika) Hārnijas apgabala ārkārtas dienestā saņemts zvans par to, ka rekorda uzstādīšanas mēģinājuma laikā Alvorda tuksnesī avarējusi ar reaktīvo dzinēju aprīkota automašīna, rezultātā miris viens cilvēks," oficiālajā paziņojumā vēstīja apgabala šerifa birojs. 

Komsa bija ne tikai braucēja, bet arī inženiere, tostarp piedalījusies tādos pazīstamos populārzinātniskos un izklaides TV šovos kā MythbustersOverhaulin' un All Girls Garage

"Viņa bija izcila inženiere, konstruktore, braucēja un zinātnes popularizētāja, kas ik dienu ar savu piemēru iedrošināja citus," piemiņas vārdus Komsai veltīja viens no Mythbusters bijušajiem vadītājiem Ādams Sevidžs. 

Tāpat skumjas par notikušo vietnē Twitter paudusi Valērija Tomsone, kas savukārt tiek godināta kā "ātrākā sieviete uz diviem riteņiem", proti, uzstādījusi ātruma rekordu ar motociklu. Tomsone kļuva par pirmo sievieti pasaulē, kurai ar motociklu izdevās pārsniegt 300 jūdžu stundā jeb 482 kilometru stundā lielu ātrumu.

Top komentāri

Itamars Toledano
Uz elli allaž plati vārti vaļā, un tur var nonākt VELNIŠĶĀ ātrumā. Auto būtu domāts cilvēkam, lai tas varētu pārvietoties no punkta A uz punktu B, nevis velnišķai izklaidei. Nezinu, vai kādreiz tika rīkotas kariešu sacensības, tomēr tuvojoties lielajam FINĀLAM, cilvēce arvien vairāk devalvējas un izvirst.
Normunds Vīrs
N
Dzīve dažādiem cilvēkiem rit dažādos ātrumos. Žēl, ka neapstājās. 777 kilometri stundā bija un paliek fantastisks skaitlis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits