Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mirusi Obamas vecmāmiņa

ASV prezidenta vēlēšanu kandidāta demokrāta Baraka Obamas vecmāmiņa Madelaina Danema ir mirusi 86 gadu vecumā, pirmdien dienu pirms vēlēšanām paziņoja Obama un viņa māsa.

Obama, kurš cer kļūt par pirmo melnādaino ASV prezidentu, pirms pusotras nedēļas uz vienu dienu pārtrauca savu vēlēšanu kampaņu, lai apmeklētu vecmāmiņu, kura dzīvoja Havaju salās un bija smagi slima. Danema palīdzēja audzināt Obamu viņa bērnībā un vienmēr bija viens no svarīgākajiem cilvēkiem viņa dzīvē.

"Mēs ar lielām skumjām paziņojam, ka mūsu vecmāmiņa Madelaina Danema ir mierīgi mirusi pēc cīņas ar vēzi," teikts Obamas un viņa māsas Majas Soetoro-Ng kopīgā paziņojumā.

"Viņa bija mūsu ģimenes stūrakmens, sieviete ar izcilām spējām, spēku un pazemību. Viņa bija cilvēks, kas iedrošināja un ļāva mums izmantot iespējas. Viņa lepojās ar saviem mazbērniem un mazmazbērniem un aizgāja no šīs pasaules ar apziņu, ka viņas ietekme uz mums visiem bija nozīmīga un nezūdoša. Mūsu parāds viņai ir neizmērojams," paziņoja Obama un viņa māsa.

Obamas kampaņas preses sekretāre Linda Daglasa sacīja, ka Obama uzzinājis par vecmāmiņas nāvi pirmdienas rītā pirms kampaņas pasākuma Floridas štata Džeksonvilas pilsētā, bet šī pasākuma laikā nav izrādījis savas bēdas.

Par Danemas nāvi tika paziņots pirms Obamas kampaņas pēdējiem diviem pasākumiem Ziemeļkarolīnas un Virdžīnijas štatos, pēc kuriem viņš pirmdienas vakarā devās mājup uz Čikāgu.

Kad Obamas māte 1995.gadā nomira ar vēzi un nomira arī viņa vectēvs, Danema kļuva par Obamas pēdējo gados vecāko tuvo radinieku.

Obamas ģimene paziņoja, ka respektēs vecmāmiņas vēlmi sarīkot nelielu privātu ceremoniju viņas piemiņai, un lūdza nevis sūtīt ziedus, bet to vietā ziedot jebkurai organizācijai, kas cenšas izstrādāt ārstniecības līdzekļus pret vēzi.

Danema sirga ar osteoporozi un vēzi. Viņas veselība vēl vairāk pasliktinājās, kad viņai nesen tika lauzts gūžas kauls.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits