Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Neskatoties uz neveiksmēm, ASV armija turpinās pretraķešu aizsardzības sistēmas pilnveidošanu Aļaskā

ASV armija turpinās pretraķešu aizsardzības sistēmas pilnveidošanu Aļaskā, neskatoties uz neveiksmīgo pārtvērējraķetes izmēģinājumu, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Pentagona preses pārstāvis Džordžs Litls paziņoja, ka pārtvērējraķetes neveiksmīgais izmēģinājums, kas notika piektdien, nav iemesls, lai pārtrauktu ieroču izvietošanu Aļaskā.

Jāatgādina, ka jaunā izmēģinājuma mērķis bija ar pārtvērējraķeti, kas izšauta no Vandenberga aviobāzes Kalifornijā, notriekt no Māršala salu atola izšautu tāla darbības rādiusa ballistisko raķeti. Tomēr pārtvērējraķete ballistiskajai raķetei netrāpīja. Tā bija kārtējā neveiksme dārgajai uz sauszemes bāzētajai pretraķešu sistēmai, kurai veiksmīgu izmēģinājumu nav bijis kopš 2008.gada.

Šobrīd ASV ir 30 gar Aļaskas un Kalifornijas piekrasti izvietotas pārtvērējraķetes, kas izmaksājušas 34 miljardus dolāru. Sistēmai ir ir jānovērš iespējamais drauds no Ziemeļkorejas puses, kas cenšas izstrādāt tāla darbības rādiusa ballistisko raķeti, kura varētu sasniegt ASV kontinentālo daļu. Pentagons plāno Aļaskā izvietot vēl 14 pārtvērējraķetes, lai novērstu augošos Ziemeļkorejas draudus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits